logo-print

Αυστηρότερα πρόστιμα για αποτσίγαρα στους δρόμους του Παρισιού

Πέρα από κακό θέαμα, τα αποτσίγαρα αποτελούν και περιβαλλοντικό πρόβλημα, καθώς η νικοτίνη και ο μόλυβδος που περιέχουν μπορούν να μολύνουν τον έδαφος και το νερό

04/10/2015

29/01/2018

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Με πρόστιμο 68 ευρώ θα τιμωρείται από την 1η Οκτωβρίου όποιος πετάει το αποτσίγαρο του σε δρόμο του Παρισιού, σύμφωνα με απόφαση των αρμόδιων δημοτικών αρχών.

Το προηγούμενο πρόστιμο, το οποίο ανερχόταν σε 35 ευρώ, δε φάνηκε να αποθαρρύνει τους κατοίκους της γαλλικής πρωτεύουσας, καθώς κάθε χρόνο συλλέγονται περίπου 350 τόνοι αποτσίγαρων από τα συνεργεία του δήμου.

«Πέρα από κακό θέαμα, τα αποτσίγαρα αποτελούν και περιβαλλοντικό πρόβλημα, καθώς η νικοτίνη και ο μόλυβδος που περιέχουν μπορούν να μολύνουν τον έδαφος και το νερό», αναφέρει το δημαρχείο στην ανακοίνωσή του.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε έπειτα από την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους το 2006, γι' αυτό ο δήμος αποφάσισε, μαζί με την αύξηση του προστίμου, να προχωρήσει στην τοποθέτηση 30.000 νέων κάδων στους δρόμους της πόλης.

Να σημειωθεί ότι το ίδιο πρόστιμο (68 ευρώ) ισχύει και για όσους ιδιοκτήτες σκύλων δε συλλέγουν τα περιττώματα των κατοικίδιων τους από δημόσιους χώρους.

Πηγή: theguardian.com

Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,
send