logo-print

Εναντίον της ολλανδικής κυβέρνησης στρέφονται παραγωγοί ταινιών για «ανοχή στην πειρατεία»

Μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε νομική διάταξη που να απαγορεύει το «κατέβασμα» ταινιών χωρίς άδεια στην Ολλανδία, ενώ υπολογίζεται πως σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού της χώρας συμμετέχει σε δραστηριότηες παράνομου downloading και streaming

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα εξέλιξη στη μάχη των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων εναντίον της online πειρατείας σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στην Ολλανδία.

Συγκεκριμένα, εταιρείες παραγωγής ταινιών αποφάσισαν να στραφούν εναντίον της ολλανδικής κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι ανέχεται και ενθαρρύνει το παράνομο downloading στη χώρα, και ζητούν αποζημίωση για την απώλεια κερδών τους κατά τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η Ολλανδία αποτελεί ένα σχετικά ασφαλές μέρος για τους «πειρατές», καθώς μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε νομική διάταξη που να απαγορεύει το «κατέβασμα» ταινιών χωρίς άδεια, ενώ υπολογίζεται πως σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού της χώρας συμμετέχει σε δραστηριότητες παράνομου downloading και streaming.

Η ανεκτική αυτή στάση της ολλανδικής κυβέρνησης αποτέλεσε το έρεισμα για την ένωση εταιρειών παραγωγής ταινιών της χώρας (SEKAM), προκειμένου να αιτηθεί την επανόρθωση των ζημιών που υπέστη λόγω του παράνομου downloading, απευθείας από το κράτος.

Παρόλο που ο ακριβής προσδιορισμός του ύψους των ζημιών αυτών είναι αρκετά δύσκολος, η SEKAM επισημαίνει ότι με βάση πρόσφατη έρευνα, η βιομηχανία των ταινιών είχε απώλειες που αγγίζουν τα 78 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Πηγή: torrentfreak.com

Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

send