logo-print

Ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων σχετικά με τη χρήση drones

Γνωμοδότηση της ομάδας εργασίας του άρθρου 29

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Η Ομάδα εργασίας του άρθρου 29 για την προστασία των δεδομένων εξέδωσε γνωμοδότηση αναφορικά με ζητήματα προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής που σχετίζονται με τη χρήση drones στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ανάγκη για την ύπαρξη κανόνων σχετικά με τη χρήση drones (τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη με δυνατότητα καταγραφής video) έχει γίνει επιτακτική, καθώς χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο στον ευρωπαϊκό χώρο για διάφορους σκοπούς, όπως ο έλεγχος καλλιεργειών, πυρκαγιών σε δάση, σιδηροδρομικών γραμμών αλλά και για ανθρωπιστικές καταστροφές και τον κινηματογράφο.

Στη γνωμοδότησή της, η ομάδα εργασίας επισημαίνει την έλλειψη επαρκούς ρυθμιστικού πλαισίου σχετικά με τα ζητήματα αυτά στα περισσότερα κράτη μέλη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εναρμόνισης και εκσυγχρονισμού των πολιτικών που αφορούν στη χρήση drones.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες, η επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την έκθεση για τη δημιουργία κανόνων αναφορικά με τη χρήση drones στην ΕΕ.

Η γνώμη 1/2015 της ομάδας εργασίας του άρθρου 29 σχετικά με τη χρήση drones είναι διαθέσιμη στην αγγλική γλώσσα, εδώ.

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send