logo-print

«Στοπ» στις ανεξέλεγκτες παρακολουθήσεις βάζει νέα νομοθεσία στην Καλιφόρνια

Μόνο με ένταλμα η πρόσβαση των αρχών σε ευαίσθητα δεδομένα που αφορούν νομικά ή φυσικά πρόσωπα, όπως emails, μηνύματα και αρχεία σε cloud

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των δικαιωμάτων των χρηστών στην ψηφιακή εποχή πραγματοποίησε η Καλιφόρνια, καθώς ο Κυβερνήτης της πολιτείας Jerry Brown υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα την California Electronic Communications Act CECA).

Η νέα αυτή νομοθεσία εμποδίζει οποιαδήποτε κρατική υπηρεσία επιβολής του νόμου από το να ζητά πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα που αφορούν νομικά ή φυσικά πρόσωπα, όπως emails, μηνύματα και αρχεία σε cloud, χωρίς ένταλμα.

Στην ίδια νομοθεσία προβλέπεται παράλληλα η έκδοση εντάλματος, προκειμένου να αποκτήσουν οι υπηρεσίες αυτές τη δυνατότητα παρακολούθησης κινητών συσκευών, όπως τα κινητά τηλέφωνα.

Πολλοί οργανισμοί προστασίας των δικαιωμάτων στην ψηφιακή εποχή, μεταξύ των οποίων και το Electronic Frontier Foundation έχουν εκφράσει την ικανοποίησή τους για τη CECA.

«Η νομοθεσία αυτή αποτελεί μια νίκη-ορόσημο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στην ψηφιακή εποχή και ελπίζουμε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για την υπόλοιπη χώρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες της Καλιφόρνια.

Πηγή: jurist.org

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ