logo-print

Σημαντική δικαστική νίκη για την Uber στο Λονδίνο

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο

Μία σημαντική νομική διαμάχη κέρδισε στο Ηνωμένο Βασίλειο η Uber, με το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου να αποφασίζει σήμερα ότι η εφαρμογή της επιχείρησης ου υπολογίζει την αξία των διαδρομών δεν αποτελεί ταξίμετρο.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν η υπηρεσία μεταφορών του Λονδίνου (TfL), κατέθεσε αγωγή, έπειτα από τις έντονες πιέσεις των οδηγών μαύρων ταξί της πόλης.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι στην έννοια των ταξιμέτρων, η χρήση των οποίων επιτρέπεται μόνο σε εξουσιοδοτημένα ταξί δεν περιλαμβάνονται τα «smart phones που βασίζονται σε δεδομένα από διακομιστή (server) που βρίσκεται εκτός του οχήματος».

H Uber, τα νομικά προβλήματα της οποίας δεν αναμένεται να τελειώσουν σύντομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, χαιρέτισε την απόφαση ως «νίκη της κοινής λογικής», προσθέτοντας ότι η απόφαση σημαίνει ότι η εταιρεία δεν θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί στο Λονδίνο.

Οι οδηγοί ταξί του Λονδίνου, από την άλλη, δεν πήραν και τόσο καλά την απόφαση, με την Ένωσή τους να χαρακτηρίζει την απόφαση στο Twitter απίστευτη.

Πηγή: theverge.com

Ενοχικό Δίκαιο Ειδικό Μέρος
Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

send