logo-print

Αλλάζει ο χάρτης των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα

Ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ΟΑΣΑ προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών

19/10/2015

29/01/2018

Πολιτειολογία
Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Μία σειρά σημαντικών αλλαγών που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2016 προωθεί ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης που δημοσιεύθηκε στο Νόμο 4337/2015, η διοίκηση του ΟΑΣΑ σκοπεύει να μετασχηματίσει το σύστημα των δημοσίων μέσων μεταφοράς της Αθήνας ώστε να γίνουν η πρώτη επιλογή μετακίνησης στην ευρύτερη περιοχής της πόλης.

Μεταξύ των αλλαγών που προωθούνται είναι η εφαρμογή του μέτρου εισόδου σε λεωφορεία μόνο από την μπροστινή πόρτα, οι μπάρες εισόδου (τουρνικέ) σε αυτά και η δημιουργία ενιαίου σώματος ελεγκτών για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Οι στρατηγικοί στόχοι του σχεδίου είναι:

Η αύξηση των εσόδων, μέσω των κομίστρων, την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής και την εκμετάλλευση διαφημιστικού χώρου και των περιουσιακών στοιχείων του οργανισμού.

Ο εξορθολογισμός των δαπανών, μέσω κοινών υπηρεσιών, βελτιστοποίησης δράσεων και λειτουργιών, βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου και εσωτερικού λογιστικού ελέγχου.

Η αλλαγή της εταιρικής ταυτότητας του ΟΑΣΑ με στόχο την επίτευξη μίας πιο «επιβατοκεντρικής» εικόνας, μέσω της βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πελατών, της προώθησης της αστικής κινητικότητας και της φιλικότητας προς το περιβάλλον.

Δείτε ολόκληρο το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών εδώ.

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

send