logo-print

Το Λουξεμβούργο γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο με δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες

Η νέα κυβέρνηση εξετάζει επίσης τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς και την εισαγωγή δύο νέων δημόσιων αργιών

06/12/2018

12/12/2018

Πολιτική Δικονομία ΙΙΙ - Β έκδοση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Το Λουξεμβούργο ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα παρέχει δωρεάν τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με τα σχέδια της επανεκλεγμένης κυβέρνησης συνασπισμού υπό την ηγεσία του Xavier Bettel, ο οποίος ορκίστηκε για δεύτερη θητεία ως πρωθυπουργός την Τετάρτη, τα εισιτήρια των τρένων, των τραμ και των λεωφορείων θα σταματήσουν να ισχύουν το προσεχές καλοκαίρι. 

Ο Bettel είχε υποσχεθεί να δώσει προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής του εκστρατείας.

Εκτός από τη δέσμευση για τις δημόσιες συγκοινωνίες, η νέα κυβέρνηση εξετάζει επίσης τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς και την εισαγωγή δύο νέων δημόσιων αργιών.

Η πόλη του Λουξεμβούργου, πρωτεύουσα της χώρας, αντιμετωπίζει μία από τις χειρότερες κυκλοφοριακές συμφορήσεις στον κόσμο, καθώς υπολογίζεται ότι οι οδηγοί παρέμεναν κατά μέσο όρο 33 ώρες σε κυκλοφοριακή συμφόρηση το 2016.

Το Λουξεμβούργο επιδεικνύει μία ολοένα και περισσότερο προοδευτική στάση στις συγκοινωνίες, με την κυβέρνηση να θεσμοθετεί το καλοκαίρι τη δωρεάν μεταφορά για κάθε παιδί και νέο κάτω των 20 ετών.

Από τις αρχές του 2020, όλα τα εισιτήρια θα καταργηθούν, εξοικονομώντας χρήματα από το σύστημα έκδοσης και ελέγχου εισιτηρίων.

Ωστόσο, η πολιτική δεν έχει ακόμη εξεταστεί πλήρως, καθώς, για παράδειγμα, δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση αναφορικά με το τι θα γίνει σχετικά με τη διάκριση στις θέσεις πρώτης και δεύτερης κατηγορίας στα τρένα.

Το νέο μέτρο της κυβέρνησης έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις, ωστόσο η πολιτική επιλογή που προκάλεσε περισσότερες αντιδράσεις είναι η νομιμοποίηση της αγοράς, κατοχής και κατανάλωσης κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Πηγή: theguardian.com
Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση