logo-print

ΕΚΠΟΙΖΩ: Τουλάχιστον 1 στα 3 νοικοκυριά έχει οφειλές άνω των 200.000 ευρώ

30/10/2015

29/01/2018

Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής
Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής

Η ΕΚΠΟΙΖΩ, σε ανακοίνωσή της στις 22.10.2015, τόνισε ότι τα κριτήρια του νόμου Κατσέλη για την προστασία της κύριας κατοικίας, που αναμένεται να προσδιοριστούν στο επόμενο διάστημα, στην ουσία θα σημάνουν το τέλος της ευνοϊκής αυτής διάταξης για χιλιάδες νοικοκυριά.

Τα κριτήρια αυτά αφορούν τα όρια στην αξία του ακινήτου, στο ετήσιο εισόδημα και στο ύψος των οφειλών και αναμένεται να προσδιοριστούν τις επόμενες μέρες.

Οι τελευταίες πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν, αναφέρουν ως προτεινόμενο από την κυβέρνηση όριο οφειλών το ποσό των 200.000 ευρώ.

Από μία πρώτη επεξεργασία ενός μέρους των στοιχείων της ΕΚΠΟΙΖΩ, προκύπτει ότι τουλάχιστον 1 στα 3 νοικοκυριά έχει οφειλές που ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ.

Αν ληφθούν υπόψη και τα άλλα δύο κριτήρια (ετήσιο εισόδημα, αντικειμενική αξία της κατοικίας), τα οποία υποχρεωτικά συνυπολογίζονται, τότε είναι προφανές ότι με πλειστηριασμό θα κινδυνεύσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό οφειλετών, ακόμα κι αν το δικαστήριο κρίνει ότι υπάγονται στις λοιπές διατάξεις του νόμου.

Για τους λόγους αυτούς, η ΕΚΠΟΙΖΩ προέβη στις παρακάτω κινήσεις:

1) Απέστειλε σήμερα επιστολές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Π. Παυλόπουλο, στον Πρωθυπουργό, κ. Α. Τσίπρα, στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκη, στους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο και κ. Γ. Σταθάκη, καθώς και στην Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κα Λ. Κατσέλη, ζητώντας συναντήσεις με όλους, με στόχο την ανεύρεση δίκαιης λύσης, η οποία θα εκτονώσει την αυξανόμενη δυσαρέσκεια και θα διευκολύνει ουσιαστικά το κοινωνικό σύνολο.

2) Επανα-ενεργοποίησε την ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών στο ψήφισμα στην πλατφόρμα του AVAAZ, με αίτημα να μην τροποποιηθεί ο νόμος Κατσέλη με τον τρόπο που προτείνεται, οδηγώντας έτσι στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τους καταναλωτές να υπογράψουν το ψήφισμα “ΟΧΙ στους πλειστηριασμούς ακινήτων των υπερχρεωμένων Ελλήνων στην ιστοσελίδα της www.ekpizo.gr .

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Ο ΝΕΟΣ Ν. 5090/2024
Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση
send