logo-print

Στην αποποινικοποίηση της χρήσης ηρωίνης, κοκαΐνης και ινδικής κάνναβης προχωρά η Ιρλανδία

05/11/2015

29/01/2018

Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προς την πλήρη αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένων της κοκαΐνης, της ηρωίνης αλλά και της ινδικής κάνναβης, θα κινηθεί η Ιρλανδία, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Aodhán Ó Ríordáin.

Σε διάλεξη του στο London School of Economics, ο επικεφαλής της εθνικής στρατηγικής της Ιρλανδίας σχετικά με τα ναρκωτικά σημείωσε πως θα διαμορφωθούν ειδικοί χώροι στο Δουβλίνο, όπου οι εξαρτημένοι θα μπορούν να κάνουν χρήση υπό την επίβλεψη ειδικευμένου προσωπικού.

Ο υπουργός ανέφερε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει αλλαγή στάσης προς τους τοξικομανείς, τους οποίους η κοινωνία πρέπει να βοηθάει, αντί να ντροπιάζει, ενώ σημείωσε ότι η αποποινικοποίηση έχει μεγάλη διαφορά από τη νομιμοποίηση.

Η πώληση και η διανομή ναρκωτικών με σκοπό το κέρδος παραμένει αξιόποινη πράξη, όμως οι χρήστες ναρκωτικών δε θα αντιμετωπίζουν πλέον ποινικές κυρώσεις για την εξάρτησή τους.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να υπάρξει μια αλλαγή κουλτούρας στο πώς αντιμετωπίζουμε τη χρήση ναρκωτικών, αν θέλουμε να κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια για την εξάλειψη του φαινομένου του εθισμού στις ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

Πηγή: independent.co.uk

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
Σεμινάριο: Το δίκαιο της πώλησης κατά τον ΑΚ και την CISG
send