Πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού: Το κράτος πρέπει να έχει όρια στη λειτουργία της οικονομίας
Μομφή από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Κυριτσάκη, κατά των πολιτικών αποφάσεων που δεν βάζουν όρια στον ρόλο και τη λειτουργία του κράτους στην οικονομία μέσα από αποκλειστική του συνέντευξη στην «Ημεσησία».
Ο κ. Κυριτσάκης διεκδικεί να έχει λόγο η ανεξάρτητη διοικητική αρχή στον σχεδιασμό του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας και παρεμβαίνει:
«Η συζήτηση δεν αφορά μόνο τους οικονομολόγους. Είναι πρωτίστως πολιτική και συνδέεται άρρηκτα με τον ρόλο και τα όρια που πρέπει να έχει το κράτος στη λειτουργία της οικονομίας. Μια συζήτηση που φαίνεται ότι διαχρονικά επιλέγεται να μην κάνουμε».
Μεταξύ άλλων, ο κύριος Κυριτσάκης επισημαίνει πως ο εντοπισμός με στοιχεία καρτέλ επιχειρήσεων ή παράνομων πρακτικών έχει καταστεί πιο δύσκολος, καθώς επιχειρήσεις και, κυρίως, οι πολυεθνικές με οργανωμένα επιτελεία νομικών και οικονομολόγων παίρνουν όλες τις προφυλάξεις για να συγκαλύψουν τις τυχόν παράνομες πρακτικές τους.
Διαβάστε τη συνέντευξη στο epant.gr(link is external)