logo-print

Google, Microsoft και άλλοι τεχνολογικοί «κολοσσοί» αντιδρούν στην αποδυνάμωση της κρυπτογράφησης

25/11/2015

29/01/2018

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Την αντίθεση τους στην αποδυνάμωση της κρυπτογράφησης στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι εκφράζουν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο της Βιομηχανίας της Τεχνολογίας των Πληροφοριών (ITIC), στο οποίο συμμετέχουν εταιρείες-κολοσσοί, όπως η Google, η Microsoft, το Facebook και η Samsung, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι η κρυπτογράφηση βοηθάει στη διατήρηση της ασφάλειας σε καθημερινή βάση.

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται μετά από τις επικρίσεις που δέχονται από πολιτικούς τα συστήματα κρυπτογράφησης δεδομένων, τα οποία οι εταιρείες τεχνολογίας χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο στις συσκευές και τις υπηρεσίες τους.

Το ITIC επισημαίνει ότι η αποδυνάμωση της κρυπτογράφησης για να διευκολυνθεί το έργο των υπηρεσιών πληροφοριών θα δημιουργήσει τρωτά σημεία, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν ακόμα και από άτομα με κακές προθέσεις, επιφέροντας σχεδόν σίγουρα σοβαρή ζημιά στην οικονομία και την κοινωνίας.

«Η αποδυνάμωση της ασφάλειας με στόχο την προώθηση της ασφάλειας είναι κάτι που απλά δεν βγάζει νόημα», αναφέρει η ITIC.

Πηγή: bbc.com

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

Η αοριστία των ανακοπών του ΚπολΔ - Δημοσιεύματα ΕπολΔ Νο 29

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send