logo-print

Άρθρο 4 - Προεδρικό Διάταγμα 80/2015 - Έγκριση κανονικής άδειας απουσίας, άδειας απουσίας μικράς διαρκείας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

23/11/2015

Κωδικοποιημένο
Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
Εργατικό Ποινικό Δίκαιο

1. Η κανονική άδεια απουσίας και η άδεια απουσίας μικράς διαρκείας, εγκρίνονται ως ακολούθως:

α) Από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για τον Αρχηγό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.

β) Από τον Αρχηγό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., για τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εφόσον η θέση αυτή καλύπτεται από Ανώτατο Αξιωματικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 4270/2014 (Α΄ 143).

γ) Από τον Αρχηγό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., για τους Υπαρχηγούς Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., για τον Γενικό Επιθεωρητή Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και για το προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο υπηρετεί στο Γραφείο του Αρχηγού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.

δ) Από τους Υπαρχηγούς Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., για το προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο υπηρετεί στα αντίστοιχα Γραφεία.

ε) Από τον αρμόδιο κάθε φορά για τον Κλάδο Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Υπαρχηγό Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ., για τους λοιπούς Ανωτάτους Αξιωματικούς Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ. και για τους προϊσταμένους των Περιφερειακών Διοικήσεων Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.

στ) Από τον Διευθυντή του Κλάδου Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για τους προϊσταμένους των Υπηρεσιών οι οποίες υπάγονται στο Γραφείο του Υπουργού, για τους προϊσταμένους των Κεντρικών Υπηρεσιών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. εκτός των Κλάδων του Αρχηγείου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., πλην της Γενικής Επιθεώρησης Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ., για τους προϊσταμένους των λοιπών Κεντρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και για τους υπηρετούντες στις έδρες των ναυτιλιακών ακολούθων, σε Διεθνείς Οργανισμούς, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή άλλων χωρών.

ζ) Από τους Διευθυντές των Κλάδων του Αρχηγείου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., για τους Βοηθούς Διευθυντών Κλάδων, εφόσον αυτοί δεν είναι Ανώτατοι Αξιωματικοί Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ., καθώς και για τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτούς.

η) Από τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών, για τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων και των Υπηρεσιών οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτόν.

θ) Από τους προϊσταμένους των Υπηρεσιών οι οποίες υπάγονται στο Γραφείο του Υπουργού, των Διευθύνσεων του Αρχηγείου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., των Διευθύνσεων και Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, των Κεντρικών Υπηρεσιών Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. εκτός των Κλάδων του Αρχηγείου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και των λοιπών Κεντρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για το προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο υπηρετεί στις Διευθύνσεις και Υπηρεσίες αυτές.

Ειδικά για το προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο υπηρετεί σε Τμήματα των Διευθύνσεων ή Υπηρεσιών του προηγούμενου εδαφίου, οι άδειες χορηγούνται από τους αρμόδιους προϊσταμένους Τμημάτων, μετά από διαταγή των προϊσταμένων αυτών.

ι) Από τον αρμόδιο κάθε φορά Διευθυντή Κλάδου για τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών, για τους προϊσταμένους των Δημοσίων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού.

ια) Από τους προϊσταμένους των Περιφερειακών Διοικήσεων Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., για τους προϊσταμένους των υπαγομένων σε αυτούς Λιμενικών Αρχών, πλην Λιμενικών Σταθμών και Λιμενικών Τμημάτων, καθώς και για το προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο υπηρετεί στις Περιφερειακές Διοικήσεις Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., όπου προΐστανται.

ιβ) Από τους προϊσταμένους των Κεντρικών Λιμεναρχείων και Λιμεναρχείων, για το προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο υπηρετεί στις Λιμενικές Αρχές όπου προΐστανται, καθώς και για το προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο υπηρετεί σε Λιμενικούς Σταθμούς ή Λιμενικά Τμήματα διοικητικής υπαγωγής τους.

ιγ) Από τους προϊσταμένους των Κεντρικών Λιμεναρχείων και Λιμεναρχείων, για τους κυβερνήτες και μηχανικούς των πλοίων−σκαφών τα οποία έχουν διατεθεί στις Λιμενικές Αρχές όπου προΐστανται, πλην των περιπτώσεων που απαιτείται η μετακίνηση αντικαταστάτη, οπότε η σχετική έγκριση χορηγείται από το Διευθυντή Προσωπικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.

ιδ) Από τον αρμόδιο κάθε φορά Διευθυντή Κλάδου για τη Διεύθυνση Επιχειρησιακών Μέσων, για τους προϊσταμένους των πλοίων Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία αποτελούν αυτόνομες οργανικές μονάδες,

ιε) Από τους προϊσταμένους των Δημοσίων Σχολών Εμπορικού Ναυτικού, για το προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο υπηρετεί στις Σχολές αυτές.

ιστ) Από τους προϊσταμένους των πλοίων Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία αποτελούν αυτόνομες οργανικές μονάδες, για το προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο υπηρετεί σε αυτά.

ιζ) Από τους προϊσταμένους των Υπηρεσιών εκτός του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για το προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο υπηρετεί στις Υπηρεσίες αυτές.

ιθ) Από τις Υπηρεσίες όπου υπάγονται διοικητικά, για το προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. των περιπτώσεων α), β) και γ) της παραγράφου 5 του άρθρου 2, το οποίο αιτείται άδεια απουσίας μικράς διαρκείας.

2. Οι αιτήσεις για χορήγηση κανονικής άδειας απουσίας για εξωτερικό, εγκρίνονται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκαπέντε ημερών από την υποβολή τους.

3. Οι εγκρίσεις των κανονικών αδειών απουσίας και των αδειών απουσίας μικράς διαρκείας, κοινοποιούνται στη Διεύθυνση Προσωπικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ