logo-print

Άρθρο 5 - Προεδρικό Διάταγμα 80/2015 - Αναρρωτικές άδειες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

23/11/2015

Κωδικοποιημένο
Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση
Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση

1. Στο προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. χορηγείται ανά ημερολογιακό έτος, άδεια κατ’ οίκον νοσηλείας διάρκειας μέχρι και δέκα (10) ημερών, με αποδοχές. Η ανωτέρω άδεια χορηγείται είτε τμηματικά είτε ολόκληρη, ως ακολούθως:

α) Για το προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο υπηρετεί στο Αρχηγείο Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., μετά από γνωμάτευση ιατρού του Ιατρείου του Αρχηγείου Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.

β) Για το λοιπό προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., μετά από γνωμάτευση ιατρού αρμόδιας κλινικής νοσηλευτικού ιδρύματος του άρθρου 7 του Ν.δ. 2592/1953 (Α΄ 254), όπως κάθε φορά ισχύει, ή άλλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων τα οποία αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου, ή από ιδιώτη ιατρό, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 3418/2005 (Α΄ 287), όπως κάθε φορά ισχύει.

Όπου αναφέρεται ο όρος “άδεια κατ’ οίκον νοσηλείας” νοείται και ο όρος “ελεύθερος υπηρεσίας”.

2. Στο προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. χορηγούνται συνήθεις αναρρωτικές άδειες διάρκειας μέχρι και δύο (2) μήνες, με αποδοχές, ως ακολούθως:

α) Μετά από ενδονοσοκομειακή ή ημερήσια νοσηλεία σε νοσηλευτικά ιδρύματα του άρθρου 7 του Ν.δ. 2592/1953, όπως κάθε φορά ισχύει, ή σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα τα οποία αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου, εφόσον στη σχετική γνωμάτευση αναγράφεται η χορήγηση αναρρωτικής άδειας.

β) Μετά από γνωμάτευση ιδιώτη ιατρού, στην οποία αναγράφεται η χορήγηση αναρρωτικής άδειας.

Στις περιπτώσεις αυτές ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας όπου υπηρετεί το στέλεχος Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., υποβάλλει σχετική αναφορά στην Υπηρεσία Υγειονομικού Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ. με κοινοποίηση στη Διεύθυνση Προσωπικού Λ.Σ.− ΕΛ.ΑΚΤ. Το στέλεχος Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. παραπέμπεται με διαταγή του Αρχηγού Λ.Σ.− ΕΛ.ΑΚΤ. στην Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Πολεμικού Ναυτικού (Α.Ν.Υ.Ε.), η οποία αποφασίζει για τη χορήγηση της συνήθους αναρρωτικής άδειας. Σε περίπτωση που το στέλεχος Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ. δεν δύναται λόγω της κατάστασης της υγείας του να παρουσιασθεί ενώπιον της Υγειονομικής Επιτροπής, αυτό βεβαιώνεται με σχετική ιατρική γνωμάτευση. Οι αποφάσεις της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής του Πολεμικού Ναυτικού κοινοποιούνται στην Υπηρεσία Υγειονομικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., στη Διεύθυνση Προσωπικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και στη Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών. Οι συνήθεις αναρρωτικές άδειες χορηγούνται συνολικά και όχι τμηματικά, χωρίς να επιτρέπεται η διακοπή τους. Εφόσον μετά τη λήξη της συνήθους αναρρωτικής άδειας οι λόγοι υγείας συνεχίζουν να υφίστανται, τότε το στέλεχος Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. παραπέμπεται εκ νέου στην Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Πολεμικού Ναυτικού, για να του χορηγηθεί νέα συνήθης αναρρωτική άδεια, η οποία στο σύνολό της δεν πρέπει να υπερβαίνει τους δύο μήνες.

3. Οι συνήθεις αναρρωτικές άδειες διάρκειας μέχρι και δεκατεσσάρων (14) ημερών, δύνανται να χορηγούνται χωρίς παραπομπή στην Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή, εφόσον η γνωμάτευση για τη χορήγηση τους εκδίδεται με τη διαδικασία της περίπτωσης α) της παραγράφου 2. Δεν επιτρέπεται η χορήγηση νέας συνήθους αναρρωτικής άδειας του ιδίου χρονικού διαστήματος και για τους ίδιους λόγους υγείας, χωρίς παραπομπή στην Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή.

4. Οι διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 4, εφαρμόζονται αναλόγως για την έγκριση της άδειας κατ’ οίκον νοσηλείας και των συνήθων αναρρωτικών αδειών της παραγράφου 3. Οι εγκρίσεις των αδειών αυτών, κοινοποιούνται στην Υπηρεσία Υγειονομικού Λ.Σ.−ΕΛ. ΑΚΤ., στη Διεύθυνση Προσωπικού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. και στη Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

5. Στο προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. χορηγείται άδεια για υγειονομική περίθαλψη στο εξωτερικό, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Π.δ. 432/1983 (Α΄ 162), όπως κάθε φορά ισχύει, η οποία εγκρίνεται από τον Αρχηγό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ

Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send