logo-print

Άρθρο 8 - Προεδρικό Διάταγμα 80/2015 - Άδειες άνευ αποδοχών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

23/11/2015

Κωδικοποιημένο
Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

1. Στο προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. δύναται να χορηγείται άδεια απουσίας μέχρι και έξι (6) μήνες για το εσωτερικό και το εξωτερικό, άνευ αποδοχών, εφόσον συντρέχουν σοβαροί ιδιωτικοί λόγοι. Για τους ίδιους λόγους, δύναται να χορηγείται άπαξ, άδεια απουσίας άνευ αποδοχών διάρκειας τουλάχιστον ενός (1) έτους και μέχρι τρία (3) έτη, για το εσωτερικό και το εξωτερικό. Οι άδειες απουσίας άνευ αποδοχών χορηγούνται μετά από απόφαση του αρμοδίου κάθε φορά για τον Κλάδο Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υπαρχηγού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.

2. Με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του Συμβουλίου Τοποθετήσεων− Μεταθέσεων, δύναται να χορηγείται η ειδική άδεια συνυπηρέτησης στο εξωτερικό άνευ αποδοχών, σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 6 του Ν. 1682/1987 (Α΄14), όπως κάθε φορά ισχύει.

3. Με απόφαση του αρμοδίου κάθε φορά για τον Κλάδο Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υπαρχηγού Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ., χορηγείται η γονική άδεια ανατροφής άνευ αποδοχών του άρθρου 50 του Ν. 4075/2012 και η ειδική γονική άδεια άνευ αποδοχών της παραγράφου 2 του άρθρου 51 του Ν. 4075/2012, όπως κάθε φορά ισχύουν.

4. Το προσωπικό Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο έλαβε άδεια άνευ αποδοχών, εφόσον έχει υπόλοιπο κανονικής άδειας απουσίας στο τέλος του ημερολογιακού έτους, δύναται να ζητήσει το συμψηφισμό αυτής με την άδεια άνευ αποδοχών, οπότε ο χρόνος αυτής μειώνεται ανάλογα. 

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εγχειρίδιο Εργατικού Δικαίου - Ατομικές Εργασιακές Σχέσεις Η έκδοση
send