logo-print

Ορίστηκε ανάδοχος για την ψηφιοποίηση των δικαστικών πρακτικών

30/11/2015

29/01/2018

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Στην εταιρεία πληροφορικής Profile Systems & Software ΑΕ έγινε η οριστική κατακύρωση του έργου για την «Ανάθεση παροχής υπηρεσιών υποβοήθησης στην τήρηση των πρακτικών των συνεδριάσεων των Πολυμελών Πρωτοδικείων της Χώρας, και των τακτικών διαδικασιών αρμοδιότητας των Μονομελών Πρωτοδικείων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά και των Ειρηνοδικείων Αττικής, Θεσσαλονίκης, Πειραιά με το σύστημα ηχογράφησης-αποηχογράφησης» .

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε (αρ. αποφ. 81527/24.11.2015) την έγκριση της πρότασης της Επιτροπής διενέργειας διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ψηφιακή καταγραφή, αποθήκευση και διάθεση πρακτικών συνεδριάσεων των δικαστηρίων της χώρας, για την κατακύρωση του έργου στην εν λόγω εταιρεία.

Σύμφωνα με το πρακτικό της Επιτροπής, η τιμή ανά ώρα ηχογράφησης ακροαματικής διαδικασίας ορίστηκε στα 51 ευρώ, πλέον Φ.Π.Α., για χρονικό διάστημα το οποίο δεν θα υπερβαίνει τους οκτώ μήνες και με ανώτερο όριο ωρών ηχογράφησης ακροαματικής διαδικασίας τις 13.333 ώρες, ενώ στην ανωτέρω τιμή συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, το κόστος ενοικίασης εξοπλισμού.

Το έργο αυτό αναμένεται να συμβάλει στην επιτάχυνση της δικαιοσύνης, καθώς τα έως τώρα χειρόγραφα πρακτικά θα μετατραπούν σε ψηφιακά, ενώ θα είναι εφικτή η ηλεκτρονική πρόσβαση των εμπλεκομένων μερών σε αυτά.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο θα γίνουν γνωστές από το κείμενο της τελικής σύμβασης, η οποία αναμένεται να υπογραφεί το προσεχές διάστημα.

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ