logo-print

Τμήμα Β - Εγκύκλιος 42/7.12.2015 - Δικαιούχοι υποβολής αίτησης για χορήγηση άδειας διαµονής για εξαιρετικούς λόγους

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

07/12/2015

Κωδικοποιημένο
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Στους δικαιούχους υποβολής αίτησης χορήγησης άδειας διαμονής για εξαιρετικούς λόγους που εκδίδονται με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης ∆ιοίκησης, περιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες τρίτων χωρών που κατείχαν έναν οριστικό τίτλο διαμονής κατά την τελευταία δεκαετία, ή πέντε έτη νόμιμης διαμονής, επίσης κατά την τελευταία δεκαετία, πριν την υποβολή της αίτησης, ανεξαρτήτως της κατηγορίας της άδειας διαμονής που κατείχαν (λ.χ. άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία, εποχική εργασία, αλιεργάτες, σπουδαστές κ.λ.π.) και ανεξαρτήτως εάν η συγκεκριμένη άδεια έχει επιδοθεί στον δικαιούχο.

∆εν περιλαμβάνονται:

α) Οι κάτοχοι ειδικής βεβαίωσης άδειας διαμονής. Οι εν λόγω πολίτες τρίτων χωρών εάν κατείχαν έστω και έναν οριστικό τίτλο διαμονής, ο οποίος δεν έχει ανακληθεί, θα πρέπει ταυτοχρόνως με το αίτημα για χορήγηση άδειας διαμονής για εξαιρετικούς λόγους, να παραιτηθούν της ειδικής βεβαίωσης και όχι υποχρεωτικά των ενδίκων μέσων.

β) Οι κάτοχοι θεώρησης εισόδου για εργασία που είχαν/έχουν χορηγηθεί βάσει των διατάξεων του άρθρου 6 του ν. 4018/2011 ή του άρθρου 18 του ν. 4251/2014

γ) Οι κάτοχοι δελτίου αιτήσαντος ασύλου. 

δ) Οι κάτοχοι αρχικών ή μεταβατικών οριστικών τίτλων διαμονής που έχουν ανακληθεί πριν την ανανέωσή τους(λ.χ. προσωρινή εξάμηνη άδεια παραμονής, άδεια διαμονής που είχε χορηγηθεί βάσει των διατάξεων του άρθρου 91 παρ. 11 του ν. 3386/2005 ή του άρθρου 18 παρ. 4 του ν. 3536/2007, αρχική άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία κατόπιν μετάκλησης, αρχική άδεια διαμονής για σπουδές κ.λ.π.).

ε) Οι κάτοχοι άδειας διαμονής που είχε εκδοθεί ή παραταθεί με τις διατάξεις των άρθρων 65 και 66 του ν. 2910/01, οι οποίοι είχαν υποβάλει αίτημα ανανέωσής της και απορρίφθηκε, δεδομένου ότι οι άδειες αυτές δεν υπήχθησαν στο καθεστώς των παρατάσεων (βλ. εγκύκλιο 26/2005) και επομένως η ισχύς τους είχε λήξει πριν το 2005.  

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

O ηλεκτρονικός αναγκαστικός πλειστηριασμός κατά τον ΚΠολΔ - Πραγματείες Πολιτικής Δικονομίας Νο 6

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ