logo-print

Άρθρο 5 - Κοινή Υπουργική Απόφαση 127200/ΔΤΒΝ2234/Τμ.Δ/Φ.14.3 - Ελεύθερη κυκλοφορία

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/12/2015

Κωδικοποιημένο
Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11

1. Η αρμόδια αρχή εποπτείας αγοράς, με την επιφύλαξη της παραγράφου 2, δεν απαγορεύει, περιορίζει ή παρεμποδίζει τη διαθεσιμότητα στην αγορά, ειδών πυροτεχνίας τα οποία πληρούν τις απαιτήσεις της παρούσας απόφασης.

2. Η παρούσα απόφαση δεν αποκλείει τη λήψη μέτρων από τους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού που αποσκοπούν στην απαγόρευση ή στον περιορισμό της κατοχής, της χρήσης ή/και της πώλησης στο ευρύ κοινό, πυροτεχνημάτων των κατηγοριών F2 και F3, ειδών πυροτεχνίας για το θέατρο και των άλλων ειδών πυροτεχνίας και τα οποία δικαιολογούνται για λόγους δημόσιας τάξης, ασφάλειας, υγείας και προστασίας, ή προστασίας του περιβάλλοντος.

3. Στις εμποροπανηγύρεις, στις εμπορικές εκθέσεις και στις επιδείξεις που διοργανώνονται για την εμπορία ειδών πυροτεχνίας, δεν εμποδίζεται η παρουσίαση και χρήση ειδών πυροτεχνίας που δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις της παρούσας απόφασης, με την προϋπόθεση ότι ευκρινές σήμα δηλώνει σαφώς το όνομα και την ημερομηνία της εν λόγω εμπορικής πανηγύρεως, της έκθεσης ή της επίδειξης, όπως επίσης τη μη συμμόρφωσή τους και τη μη διαθεσιμότητά τους για πώληση των ειδών αυτών μέχρι να μεριμνήσει για τη συμμόρφωσή τους ο κατασκευαστής, όταν αυτός είναι εγκατεστημένος στην Κοινότητα ή ο εισαγωγέας. Κατά τη διάρκεια τέτοιων εκδηλώσεων, λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

4. Δεν παρεμποδίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία και η χρήση των ειδών πυροτεχνίας που προορίζονται για σκοπούς έρευνας, ανάπτυξης και δοκιμών όταν αυτά δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις της παρούσας απόφασης, με την προϋπόθεση ότι ευκρινές σήμα δηλώνει σαφώς τη μη συμμόρφωσή τους και τη μη διαθεσιμότητά τους για σκοπούς άλλους από την ανάπτυξη, τη δοκιμή και την έρευνα.

Σημειώσεις επί του άρθρου

 (άρθρο 4 της Οδηγίας)

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send