logo-print

Προωθώντας τα Εναλλακτικά Μέτρα της Κράτησης στην Ελλάδα

Εκδήλωση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

13/12/2015

29/01/2018

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ), διοργανώνει την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 (10π.μ. – 2 μ.μ.) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60), Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα:

«Προωθώντας τα Εναλλακτικά Μέτρα της Κράτησης στην Ελλάδα».

Το ΕΣΠ θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα κείμενο πολιτικής προς τις ελληνικές αρχές, με στόχο τη βελτίωση των αντίστοιχων διοικητικών πρακτικών. Το κείμενο αυτό θα αποτελέσει την βάση για την διαβούλευση και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των αρμόδιων θεσμικών φορέων, της κοινωνίας των πολιτών και εμπειρογνωμόνων.

Επίσημες εκθέσεις και διεθνή φόρα έχουν κατακρίνει, ιδιαίτερα στο παρελθόν, την χωρίς καμία διάκριση και νόμιμη αιτιολογία κράτηση των αλλοδαπών στην Ελλάδα, καθώς και  τις απαράδεκτες  συνθήκες αυτής της μορφής «φιλοξενίας».

Η καθημερινή αυτή πρακτική, αν και οι αριθμοί των κρατουμένων έχουν σοβαρά μειωθεί τους τελευταίους μήνες, καθιστούν  επιτακτική την ανάγκη της εφαρμογής, για πρώτη φορά και με τρόπο οργανωμένο, των εναλλακτικών μέτρων κράτησης που αποτελεί άλλωστε νομική υποχρέωση της χώρας.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, θα πρέπει να ενημερώσουν το ΕΣΠ μέχρι και την Δευτέρα 14.12.2015, προκειμένου να καταστεί εφικτός ο καλύτερος δυνατός προγραμματισμός.

Συμπληρώστε τη συνημμένη φόρμα και προωθήστε την στο gcr1@gcr.gr για να κλείσετε θέση.   

Η συγκεκριμένη δράση είναι μέρος προγράμματος που στηρίζεται από το European Programme for Integration and Migration(EPIM), μια συλλογική πρωτοβουλία του Network of European Foundations.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, δείτε εδώ.

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βασική Νομοθεσία Ναυτικού Δικαίου

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΕΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send