logo-print

Άρθρο 2 - Απόφαση ΕΕΤΤ 578/29/28.9.2010 - Ορισμοί

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

15/10/2010

Κωδικοποιημένο
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο

1. Για τις ανάγκες ερμηνείας και εφαρμογής των διατάξεων της παρούσας Απόφασης, οι ακολούθως τιθέμενοι εντός εισαγωγικών όροι έχουν την έναντι αυτών σημειούμενη έννοια: “Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης (ΥΠΠ)”: Οι υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών που αφορούν τη μετάδοση πληροφορίας/περιεχομένου σε δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών, των οποίων η τιμολόγηση πραγματοποιείται μέσω της χρέωσης των κλήσεων προς τις αριθμοσειρές του Εθνικού Σχεδίου Αριθμοδότησης στις οποίες προβλέπεται η παροχή ΥΠΠ, ιδίως των σειρών 901, 909, 806, 812, 825, 850, 875, 14, 190−195 και 54. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες τηλεηχοπληροφόρησης (Audiotext), τις υπηρεσίες οπτικής τηλεπληροφόρησης (Videotext), τις υπηρεσίες σύντομων μηνυμάτων προστιθέμενης αξίας (PSMS) και τις υπηρεσίες πολυμεσικών μηνυμάτων προστιθέμενης αξίας (PMMS). Η παροχή ΥΠΠ δύναται να πραγματοποιείται και μέσω του Διαδικτύου (Internet).

«Πάροχος Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης»: Το φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο μέσω ειδικής τερματικής υποδομής παρέχει ΥΠΠ και στο οποίο έχουν πρωτογενώς από την ΕΕΤΤ ή δευτερογενώς από άλλο πάροχο εκχωρηθεί αριθμοδοτικοί πόροι για την παροχή των ΥΠΠ.

«Πάροχος Δικτύου»: Η επιχείρηση, στην οποία έχουν πρωτογενώς εκχωρηθεί από την ΕΕΤΤ οι αριθμοί μέσω των οποίων παρέχονται οι ΥΠΠ και η οποία δευτερογενώς εκχωρεί τους εν λόγω αριθμούς στον Πάροχο ΥΠΠ. Είναι δυνατόν ο Πάροχος ΥΠΠ και ο Πάροχος Δικτύου να ταυτίζονται. Στην περίπτωση φορητότητας αριθμών, ο Πάροχος Δικτύου είναι ο πάροχος - δέκτης των αριθμών.

«Πάροχος Δικτύου Εκκίνησης Κλήσης»: O πάροχος ηλεκτρονικών επικοινωνιών, στο δίκτυο του οποίου συνδέεται ο τελικός χρήστης της ΥΠΠ και μέσω του οποίου έχει πρόσβαση στην ΥΠΠ. Είναι δυνατόν, ο Πάροχος Δικτύου και ο Πάροχος Δικτύου Εκκίνησης Κλήσης να ταυτίζονται. Στην έννοια του Παρόχου Δικτύου Εκκίνησης Κλήσης εμπίπτουν και οι πάροχοι που παρέχουν υπηρεσίες μέσω αδεσμοποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο.

“Κλήση”: Οποιαδήποτε επικοινωνία μέσω ενός δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών είτε αυτή πραγματοποιείται από τον Τελικό Χρήστη είτε από τον πάροχο των υπηρεσιών ή διευκολύνεται από αυτόν. Στην έννοια της κλήσης περιλαμβάνεται και η αποστολή/λήψη σύντομου/πολυμεσικού μηνύματος προστιθέμενης αξίας (PSMS/PMMS).

“Υπηρεσία Πολυμεσικής Πληροφόρησης με συνδρομή”: Η ΥΠΠ, η οποία περιλαμβάνει με ή χωρίς κόστος εγγραφή του χρήστη και τακτική (όπως εβδομαδιαία, δεκαπενθήμερη, μηνιαία) χρέωση του χρήστη εξαρτημένη ή μη από το περιεχόμενο που λαμβάνει ή αποστέλλει.

2. Επιπλέον, ισχύουν οι ορισμοί του άρθρου 2 του Ν. 3431/2006 «Περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και άλλες Διατάξεις» (ΦΕΚ 13/Α/2006), του άρθρου 2 της υπ’ αριθ. Οικ. 26634/924/3−5−2007 Απόφασης του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών «Εθνικό Σχέδιο Αριθμοδότησης των Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών» (ΦΕΚ 768/Β/2007), του άρθρου 2 της Απόφασης της ΕΕΤΤ ΑΠ.: 441/121/21−6−2007 «Κανονισμός Διαχείρισης και Εκχώρησης των Αριθμοδοτικών Πόρων του Εθνικού Σχεδίου Αριθμοδότησης» και του άρθρου 2 της Απόφασης της ΕΕΤΤ ΑΠ.254/71/31−5−2002 «Κανονισμός Εισαγωγής της Φορητότητας Αριθμών στην Ελληνική Αγορά» (ΦΕΚ 791/ Β/2002), όπως εκάστοτε ισχύουν. 

Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31
Προσωπικές Εταιρείες
send