logo-print

Άρθρο 7 - Απόφαση ΕΕΤΤ 578/29/28.9.2010 - Ειδικοί όροι παροχής Υπηρεσιών Σύντομων Μηνυμά− των (Short Message Services−SMS) Προστιθέμενης Αξίας (PSMS) και Πολυμεσικών Μηνυμάτων Προστιθέμενης Αξίας (PMMS)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

15/10/2010

Κωδικοποιημένο
Σεμινάριο: Το δίκαιο της πώλησης κατά τον ΑΚ και την CISG
Σεμινάριο: Το δίκαιο της πώλησης κατά τον ΑΚ και την CISG

Οι ειδικοί όροι παροχής Υπηρεσιών Σύντομων Μηνυμάτων (Short Message Services−SMS) Προστιθέμενης Αξίας (PSMS) και Πολυμεσικών Μηνυμάτων Προστιθέμενης Αξίας (PMMS) ισχύουν συμπληρωματικά των ως άνω αναφερόμενων στο άρθρο 4 όρων. Τα αναφερθέντα στο παρόν άρθρο δεν αφορούν ΥΠΠ με συνδρομή.

1. Ο Πάροχος Υπηρεσιών PSMS και PMMS, υποχρεούται να ενημερώνει κάθε Τελικό Χρήστη άμεσα μετά την αποστολή του πρώτου μηνύματος, για τα κάτωθι, κατά περίπτωση, στοιχεία:

α) την τιμολόγηση ανά μήνυμα

β) τον συνολικό αριθμό μηνυμάτων που απαιτούνται για την παροχή της υπηρεσίας

γ) το συνολικό μέγιστο κόστος της Υπηρεσίας για τον Τελικό Χρήστη, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ)

δ) την επωνυμία του Παρόχου ΥΠΠ και

ε) για το γεγονός ότι η παρεχόμενη ΥΠΠ απευθύνεται αποκλειστικά σε ενηλίκους.

Η ενημέρωση για τα ανωτέρω παρέχεται ατελώς.

2. Εφόσον, ο Τελικός Χρήστης επιλέξει μία ΥΠΠ μη συνδρομητική, η οποία απαιτεί εγγραφή μέσω διαδικτύου, εισάγοντας τον αριθμό του σε διαδικτυακή σελίδα, είτε πρέπει να λάβει άμεσα ένα σύντομο μήνυμα με κωδικό, τον οποίο και θα πρέπει να εισάγει στην ιστοσελίδα, είτε ένα σύντομο μήνυμα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει στην περίπτωση που αποδέχεται την εγγραφή στην υπηρεσία. Και στις δύο ως άνω περιπτώσεις, το σύντομο μήνυμα θα πρέπει να του γνωστοποιεί το όνομα και το κόστος της υπηρεσίας και την επωνυμία του Παρόχου ΥΠΠ. Η εγγραφή στην υπηρεσία θα ολοκληρωθεί, μόνο εφόσον, ο Τελικός Χρήστης είτε εισάγοντας τον κωδικό στην σχετική ιστοσελίδα, είτε αποστέλλοντας μήνυμα επιβεβαίωσης στον σχετικό σύντομο κωδικό, παράσχει τη συγκατάθεσή του για την εγγραφή του στην υπηρεσία. Μέχρι την ολοκλήρωση της εγγραφής του στην υπηρεσία, ο Τελικός Χρήστης δεν χρεώνεται με πρόσθετη χρέωση.

3. Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής του Τελικού Χρήστη σε μη συνδρομητική ΥΠΠ που απαιτεί εγγραφή, όπως περιγράφεται ανωτέρω στην παράγραφο 2, ο Πάροχος Υπηρεσιών PSMS και PMMS, υποχρεούται να ενημερώνει τον Τελικό Χρήστη άμεσα με σύντομο μήνυμα για τα κάτωθι, στοιχεία:

α) το γεγονός, ότι έχει εγγραφεί σε ΥΠΠ και το όνομά αυτής,

β) το κόστος της υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ),

γ) την επωνυμία του Παρόχου ΥΠΠ και τον αριθμό της γραμμής βοήθειας/παραπόνων

δ) τον τρόπο, με τον οποίο μπορεί ο χρήστης να διαγραφεί, όπου αυτό έχει εφαρμογή

ε) το γεγονός ότι η παρεχόμενη ΥΠΠ απευθύνεται αποκλειστικά σε ενηλίκους.

Η ενημέρωση για τα ανωτέρω παρέχεται ατελώς.

Σημειώσεις επί του άρθρου

Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 13 του παρόντος νόμου, η ισχύς των παρ. 2 και 3 του παρόντος άρθρου, αρχίζει έναν (1) μήνα από τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
send