logo-print

Άρθρο 6 - Απόφαση ΕΕΤΤ 578/29/28.9.2010 - Ειδικοί όροι παροχής ΥΠΠ μέσω διαδικτύου (Internet)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

15/10/2010

Κωδικοποιημένο
Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Οι ειδικοί όροι παροχής ΥΠΠ μέσω διαδικτύου ισχύουν συμπληρωματικά των ως άνω αναφερόμενων στο άρθρο 4 όρων.

1. Οι Πάροχοι ΥΠΠ μέσω διαδικτύου, λαμβάνουν κάθε δυνατό μέτρο προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι οι συνδέσεις διαδικτύου, οι οποίες αναφέρονται στην υπηρεσία πολυμεσικής πληροφόρησης μέσω διαδικτύου, δεν παρέχουν λανθασμένες πληροφορίες σχετικά με το κόστος της Υπηρεσίας.

2. Οι Πάροχοι ΥΠΠ μέσω διαδικτύου, εξασφαλίζουν ότι πριν τη σύνδεση του Τελικού Χρήστη με την Υπηρεσία ΟΗΠ, ο Τελικός Χρήστης ενημερώνεται για το γεγονός ότι πρόκειται να συνδεθεί με υπηρεσία υψηλής χρέωσης, για το κόστος της Υπηρεσίας είτε την εφάπαξ συνολική χρέωση ανεξαρτήτως χρόνου κλήσης, είτε τη χρέωση ανά χρονική μονάδα καθώς και την αναγωγή αυτής σε ευρώ ανά λεπτό, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) και για την ταυτότητα του Παρόχου Υπηρεσιών. Τα ανωτέρω στοιχεία για την ενημέρωση του Τελικού Χρήστη αναγράφονται ευδιάκριτα και με σαφήνεια σε παράθυρο, το οποίο δεν εμποδίζεται από άλλα παράθυρα, γραφικά ή κείμενο. Στο πλαίσιο του ίδιου παραθύρου, ο Τελικός Χρήστης δίνει τη ρητή συγκατάθεσή του για τη σύνδεση με την Υπηρεσία, επιλέγοντας ένα κουμπί με την ένδειξη ΟΚ.

3. Οι Πάροχοι ΥΠΠ υποχρεούνται να εξασφαλίζουν ότι οι ήχοι επιλογής αριθμού (dialing) και διαποδιαμορφωτή (modem) δεν σιγούνται.

4. Στην περίπτωση όπου, η ΥΠΠ μέσω διαδικτύου χρεώνεται ανά μονάδα χρόνου, οι Πάροχοι ΥΠΠ υποχρεούνται να εξασφαλίζουν ότι ένας ψηφιακός μετρητής χρόνου βρίσκεται διαρκώς στο παράθυρο εφαρμογής, το οποίο δίνει την πρόσβαση στην Υπηρεσία, επιδεικνύοντας συνεχώς τη διάρκεια σύνδεσης στην Υπηρεσία. Ο μετρητής είναι εμφανής και δεν εμποδίζεται από άλλα παράθυρα, γραφικά ή κείμενο.

5. Ο Πάροχος ΥΠΠ μέσω διαδικτύου, υποχρεούται να διακόπτει αυτόματα την τηλεπικοινωνιακή σύνδεση του Τελικού Χρήστη με την Υπηρεσία, μετά την πάροδο των είκοσι (20) πρώτων λεπτών από την έναρξη της σύνδεσης.

6. Το λογισμικό που καθιστά δυνατή τη σύνδεση του Τελικού Χρήστη με την ΥΠΠ μέσω διαδικτύου δεν επιτρέπεται να αντικαθιστά μόνιμα τον αριθμό της σύνδεσης του υπολογιστή του Τελικού Χρήστη με το διαδίκτυο, με τον αριθμό υψηλής χρέωσης της Υπηρεσίας.

7. Το λογισμικό που καθιστά δυνατή τη σύνδεση του Τελικού Χρήστη με την ΥΠΠ μέσω διαδικτύου δεν επιτρέπεται να ενεργοποιεί τη σύνδεση με την Υπηρεσία χωρίς την παρέμβαση και τη ρητή συγκατάθεση του Τελικού Χρήστη.

8. Το λογισμικό που καθιστά δυνατή τη σύνδεση του Τελικού Χρήστη με την ΥΠΠ μέσω διαδικτύου δεν επιτρέπεται να παρέχει τη δυνατότητα στον Τελικό Χρήστη να επισκέπτεται άλλες διαδικτυακές σελίδες, χωρίς προηγουμένως να έχει αποσυνδεθεί από την Υπηρεσία, έτσι ώστε να συνεχίσει την πλοήγηση μέσω του επιλεγμένου αριθμού σύνδεσής του με το διαδίκτυο.

9. α. Οι πάροχοι ΥΠΠ μέσω διαδικτύου, δηλώνουν τις ΥΠΠ υποχρεωτικά στην ΕΕΤΤ, τουλάχιστον δέκα (10) εργάσιμες ημέρες πριν από την έναρξη της παροχής τους.

β. Τα στοιχεία που δηλώνονται στην ΕΕΤΤ ορίζονται στην παρ. 9 του άρθρου 4. Επίσης, δηλώνεται υποχρεωτικά στην ΕΕΤΤ και ο διαδικτυακός τόπος ή άλλο σημείο πρόσβασης της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

γ. Η ΕΕΤΤ διατηρεί ενημερωμένο αρχείο με όλες τις ΥΠΠ, οι οποίες παρέχονται μέσω διαδικτύου και δημοσιεύει την πληροφορία αυτή στην ιστοσελίδα της.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21
Πολιτειολογία
send