logo-print

Άρθρο 3 - Προεδρικό Διάταγμα 5/2015 - Πρόσθετες επιθεωρήσεις συμμόρφωσης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

13/01/2015

Κωδικοποιημένο
Υποκειμενικά σύνθετες δίκες στις αυτοκινητικές διαφορές - Σειρά ΠΠΔ Νο 5

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR

1. Ανεξάρτητα των διατάξεων της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας [Β.Δ. 542/1968 (Α΄ 181) όπως ισχύει, η αριθμ. 1218.53/93/14.06.1993 απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας (Β΄424), όπως ισχύει] σχετικά με τη διενέργεια επιθεωρήσεων πλοίων και έκδοσης ΠΓΕ αυτών, για τη διαπίστωση συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του παρόντος διατάγματος διενεργούνται επιπρόσθετα οι ακόλουθες επιθεωρήσεις:

α) αρχική επιθεώρηση συμμόρφωσης

β) ετήσια επιθεώρηση συμμόρφωσης, η οποία διενεργείται κατά το χρόνο διεξαγωγής της επιθεώρησης για την ανανέωση του ΠΓΕ του πλοίου.

γ) ενδιάμεση επιθεώρηση συμμόρφωσης, η οποία διενεργείται εντός διαστήματος δεκαπέντε ημερών πριν ή μετά την ημερομηνία συμπλήρωσης μισού χρόνου της διάρκειας ισχύος του ΠΓΕ του πλοίου, με την επιφύλαξη της παραγράφου 2.β του άρθρου 9.

δ) περιοδική επιθεώρηση συμμόρφωσης, η οποία διενεργείται κατά το χρόνο διεξαγωγής της επιθεώρησης για την ανανέωση του ΠΓΕ του πλοίου, ανά τακτά χρονικά διαστήματα που καθορίζονται στο άρθρο 7.

2. Οι επιθεωρήσεις της παραγράφου 1 διενεργούνται από τον φορέα (ΚΕΠ ή ΤΚΕΠ ή εξουσιοδοτημένο οργανισμό) που εφοδιάζει το πλοίο με ΠΓΕ.

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση