logo-print

Άρθρο 2 - Προεδρικό Διάταγμα 19/2015 - Τροποποίηση του Π.δ. 184/1996, όπως ισχύει (άρθρο 1 της Οδηγίας 2013/31/ΕΕ και άρθρο 1 της αριθμ. 2013/518/ΕΕ Εκτελεστικής απόφασης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

29/12/2014

Κωδικοποιημένο
Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το Π.δ. 184/1996, όπως ισχύει, τροποποιείται ως εξής:

1. Το άρθρο 10 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 10

(άρθρο 10 της οδηγίας 92/65/ΕΟΚ)

1. Απαγορεύεται το εμπόριο νυφιτσών, ικτίδων και αλεπούδων, που προέρχονται από εκμετάλλευση στην οποία έχει εμφανιστεί ή τεκμαίρεται ότι έχει εμφανιστεί λύσσα κατά τη διάρκεια των έξι τελευταίων μηνών ή έχουν έλθει σε επαφή με ζώα μιας τέτοιας εκμετάλλευσης, στο μέτρο που δεν υπόκεινται σε πρόγραμμα συστηματικού εμβολιασμού.

2. Για να αποτελούν αντικείμενο εμπορίου, οι σκύλοι, οι γάτες και οι νυφίτσες:

α) πληρούν τους όρους που προβλέπονται στο άρθρο 6 και, κατά περίπτωση, στο άρθρο 7 του κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 576/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 12ης Ιουνίου 2013, σχετικά με τις μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις ζώων συντροφιάς,

β) υποβάλλονται σε κλινική εξέταση, εντός 48 ωρών πριν από την ώρα αποστολής των ζώων, από εξουσιοδοτημένο κτηνίατρο ο οποίος έχει εγγράφως οριστεί ως υπεύθυνος για την εκμετάλλευση καταγωγής από την αρμόδια κτηνιατρική αρχή της Περιφερειακής Ενότητας και ο οποίος συμπληρώνει την κτηνιατρική βεβαίωση κλινικής εξέτασης των ζώων, σύμφωνα με το Παράρτημα Η του παρόντος διατάγματος,

γ) συνοδεύονται, κατά τη μεταφορά τους στον τόπο προορισμού, από υγειονομικό πιστοποιητικό το οποίο:

αα) αντιστοιχεί στο υπόδειγμα του Παραρτήματος Ζ του παρόντος διατάγματος,

ββ) υπογράφεται από επίσημο κτηνίατρο, ο οποίος πιστοποιεί ότι ο εξουσιοδοτημένος από την αρμόδια κτηνιατρική αρχή της Περιφερειακής Ενότητας κτηνίατρος, έχει τεκμηριώσει στο σχετικό τμήμα του εγγράφου αναγνώρισης με τη μορφή που προβλέπεται στο άρθρο 21 παράγραφος 1 του κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 576/2013, ότι η κλινική εξέταση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την περίπτωση β΄ και καταδεικνύει ότι, κατά τον χρόνο της κλινικής εξέτασης, τα ζώα είναι σε φυσική κατάσταση κατάλληλη για την προβλεπόμενη μετακίνηση σύμφωνα με τις διατάξεις του κανονισμού (ΕΚ) αριθμ. 1/2005 του Συμβουλίου, για την προστασία των ζώων κατά τη μεταφορά.

3. Οι δαπάνες εφαρμογής της ορρολογικής δοκιμασίας βαρύνουν τους εισαγωγείς».

2. Το άρθρο 16 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 16

(άρθρο 16 της οδηγίας 92/65/ΕΟΚ)

1. Οι διατάξεις που εφαρμόζονται στις εισαγωγές ζώων, σπέρματος, ωαρίων και εμβρύων που καλύπτονται από το παρόν διάταγμα πρέπει να είναι τουλάχιστον ισοδύναμες με τις διατάξεις του Κεφαλαίου ΙΙ.

2. Όσον αφορά τις γάτες, τους σκύλους και τις νυφίτσες, οι όροι εισαγωγής πρέπει να είναι τουλάχιστον ισοδύναμοι με τους όρους του άρθρου 10 παράγραφος 1 στοιχεία α) έως δ) και του άρθρου 12 στοιχείο α) του κανονισμού (ΕΕ) αριθμ. 576/2013.

3. Επιπλέον των όρων που αναφέρονται στην παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου, οι σκύλοι, οι γάτες και οι νυφίτσες, κατά τη μεταφορά τους στον τόπο προορισμού, συνοδεύονται από υγειονομικό πιστοποιητικό, συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο από επίσημο κτηνίατρο ο οποίος πιστοποιεί ότι έχει πραγματοποιηθεί κλινική εξέταση εντός 48 ωρών πριν από την ώρα αποστολής των ζώων από εξουσιοδοτημένο από την αρμόδια κτηνιατρική αρχή της Περιφερειακής Ενότητας κτηνίατρο, ο οποίος έχει διαπιστώσει ότι, κατά τη χρονική στιγμή της κλινικής εξέτασης τα ζώα ήταν σε φυσική κατάσταση κατάλληλη για την προβλεπόμενη μετακίνηση και ο οποίος για τον σκοπό αυτόν συμπληρώνει την κτηνιατρική βεβαίωση κλινικής εξέτασης των ζώων, σύμφωνα με το Παράρτημα Η του παρόντος διατάγματος».

3. Στο άρθρο 23 μετά το Παράρτημα ΣΤ προστίθεται το Παράρτημα Ζ ως εξής:

«Παράρτημα Ζ

(Μέρος Ι του Παραρτήματος Ε της Οδηγίας 92/65/ΕΟΚ όπως αντικαταστάθηκε με το Παράρτημα της αριθμ. 2013/518/ΕΕ Εκτελεστικής απόφασης της Επιτροπής)

Μέρος Ι - Υγειονομικό πιστοποιητικό για το εμπόριο ζώων εκμεταλλεύσεων (οπληφόρων, πτηνών εμβολιασμένων κατά της γρίπης των πτηνών, λαγομόρφων, σκύλων, γατών και ικτίδων) 92/65 EI

Δείτε το παράρτημα εδώ.

4. Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τροποποιείται το Παράρτημα της παρ. 3 για τη συμμόρφωση προς τις Εκτελεστικές Αποφάσεις της Επιτροπής που εκδίδονται σύμφωνα με το πρώτο εδάφιο του άρθρου 22 της Οδηγίας 92/65/ΕΟΚ.

5. Στο άρθρο 23 μετά το Παράρτημα Ζ προστίθεται το Παράρτημα Η ως εξής:

Δείτε το παράρτημα εδώ.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Τα ομολογιακά δάνεια μετά τον ν. 4548/2018
Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
send