logo-print

Αυξάνονται οι τιμές των εισιτηρίων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (Υπουργική Απόφαση)

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού - Ποιες οι νέες τιμές και από πότε ισχύουν

05/01/2016

29/01/2018

Δίκαιο επιταγής - 6η έκδοση
Αυτοδύναμα Ασφαλιστικά Μέτρα

Βασίλειος Α. Χατζηϊωάννου

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Την αύξηση του αντιτίμου που θα καταβάλουν οι επισκέπτες για την είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο, προβλέπει η Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού που εκδόθηκε στις 31/12/2015.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι νέες τιμές αρχίζουν να ισχύουν από την 1η Απριλίου 2016.

Μεταξύ άλλων, η απόφαση προβλέπει ότι το κύριο εισιτήριο για τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης θα ανέρχεται στα 20 ευρώ και το μειωμένο στα 10, για την αρχαία Ρωμαϊκή αγορά στα 6 το κύριο και στα 3 το μειωμένο και για τη Αρχαία αγορά και το Μουσείο Στοάς Αττάλου, το κύριο εισιτήριο θα κοστίζει 8 ευρώ και το μειωμένο 4.

Παράλληλα, νέες τιμές θα έχουν και τα ενιαία εισιτήρια για περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ αυξήσεις θα υπάρξουν και στα μεγαλύτερα Μουσεία της χώρας, όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Δείτε αναλυτικά τις νέες τιμές όλων των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων εδώ.

Ελεύθερη είσοδος της Κυριακές

Όπως επισημαίνεται στην υπουργική απόφαση, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου εκάστου έτους.

Επίσης καθορίζονται ως ημέρες ελεύθερης εισόδου η Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου, οι επετειακές και βάσει διεθνών συμβάσεων ημερομηνίες - η 18η Απριλίου (Διεθνής Ημέρα Μνημείων), η 18η Μαΐου (Διεθνής Ημέρα Μουσείων), το Διήμερο Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (το τελευταίο σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου εκάστου έτους)- , και η 6η Μαρτίου (Ημέρα Μνήμης Μελίνας Μερκούρη).

Τέλος, η υπουργική απόφαση προβλέπει την απαλλαγή συγκεκριμένων κατηγοριών ατόμων από την καταβολή αντιτίμου, ενώ καθορίζει και τις περιπτώσεις που θα παρέχεται μειωμένο εισιτήριο.

Ολόκληρη την απόφαση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ