logo-print

Πατέντα για γρηγορότερο συγχρονισμό αρχείων μέσω P2P δικτύων κατοχύρωσε το Dropbox

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Πατέντα για το συγχρονισμό αρχείων μεταξύ διαφόρων συσκευών (peer to peer) χωρίς να είναι απαραίτητη η μεταμόρφωση τους σε έναν online εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο (cloud), όπως, για παράδειγμα, τους κεντρικούς της servers, ανακοίνωσε το Dropbox.

Με την αξιοποίηση αυτής της πατέντας η δημοφιλής υπηρεσία αναμένεται να μειώσει δραστικά το χρόνο διαμοιρασμού και λήψης αρχείων, καθώς σε αντίθεση με τα αρχεία μικρού μεγέθους, η αποθήκευση μεγάλων αρχείων, όπως videos, σε cloud εφαρμογές συναντά δυσκολίες.

Με τη χρήση αυτής της πατέντας οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζουν ταχύτατα αρχεία μεταξύ των συσκευών τους και να τα επεξεργάζονται παράλληλα, χωρίς να χρειάζεται να τα αποθηκεύσουν στον online αποθηκευτικό χώρο του Dropbox.

Η αξιοποίηση της peer to peer τεχνολογίας για τον διαμοιρασμό αρχείων συναντούσε μέχρι σήμερα δυσκολίες, ιδιαιτέρως κατά την παράλληλη επεξεργασία ενός αρχείου από περισσότερες συσκευές, καθώς ήταν δύσκολο να διευκρινιστεί η πιο πρόσφατη εκδοχή τους, αλλά η εταιρία κατάφερε να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα.

Πηγή: torrentfreak.com

Ποινικός Κώδικας Ι
Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση