logo-print

Νόμο για την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των προσφύγων ψήφισε η Δανία

Εξαιρούνται αντικείμενα συναισθηματικής αξίας, όπως οι βέρες

27/01/2016

29/01/2018

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που προβλέπει καθυστερήσεις στην επανένωση οικογενειών αλλά και την κατάσχεση των τιμαλφών των αιτούντων άσυλο, προκειμένου να πληρώσουν για τη συντήρησή τους, ενέκρινε το Κοινοβούλιο της Δανίας, παρά τις έντονες επικρίσεις οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως αυτή η ρύθμιση εξισώνει τους πρόσφυγες με τους άνεργους Δανούς, οι οποίοι πρέπει να έχουν πουλήσει περιουσιακά τους στοιχεία ως ένα σημείο πριν ζητήσουν παροχές από το κράτος.

Σύμφωνα με το νόμο, οι πρόσφυγες που εισέρχονται στη χώρα θα μπορούν να κρατήσουν περιουσία μέχρι 10.000 κορώνες (1340 ευρώ), χωρίς, όμως, να συνυπολογίζονται σε αυτά αντικείμενα συναισθηματικής αξίας, όπως οι βέρες.

Επίσης, ο νέος νόμος προβλέπει ότι θα πρέπει να περάσουν τρία χρόνια, αντί για ένα που ίσχυε μέχρι τώρα, προκειμένου οι μετανάστες να κάνουν αίτηση για να έρθει και η οικογένειά τους στη χώρα.

Παράλληλα, θα μειωθεί ο χρόνος των προσωρινών αδειών παραμονής και θα γίνουν πιο αυστηροί οι όροι για τη χορήγηση μόνιμης άδειας, προκειμένου να αποθαρρυνθούν νέες αφίξεις, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν τις 20000 το 2016 αντί για 15000 το 2015.

Για παρόμοια ρύθμιση είχε επικριθεί και η Ελβετία, σύμφωνα με το δίκαιο της οποίας οι αιτούντες άσυλο θα πρέπει να παραδίδουν τα περιουσιακά τους στοιχεία άνω των 900 ευρώ.

Τόσο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν επικρίνει αυτές τις ρυθμίσεις.

Πηγή: bbc.com

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

send