logo-print

Άρθρο 5 - Υπουργική Απόφαση 70280/2.8.2012

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

23/08/2012

Κωδικοποιημένο
Δικαστικός Έλεγχος της Συνταγματικότητας των Νόμων και Ερμηνεία του Συντάγματος

Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
 

Τα μέλη των Τριμελών Οργανωτικών Επιτροπών οφείλουν κατά τις ημέρες των εξετάσεων να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα μία (1) τουλάχιστον ώρα πριν από την ώρα έναρξης του διαγωνισμού.

Οι υποψήφιοι οφείλουν να προσέλθουν στην αίθουσα όπου διενεργείται ο διαγωνισμός τριάντα (30) λεπτά νωρίτερα από την ώρα που έχει προσδιορισθεί για την έναρξη της δοκιμασίας, οπότε και αρχίζει η εκφώνηση από τον σχετικό πίνακα των ονομάτων των υποψηφίων από τον Πρόεδρο της επιτροπής, ενώ παράλληλα γίνεται και η εξακρίβωση της ταυτότητας τους από κάποιο μέλος της επιτροπής, με έλεγχο των δελτίων αστυνομικής ταυτότητας των υποψηφίων. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων και οποιουδήποτε διορθωτικού υλικού.

Την ώρα που έχει προσδιορισθεί για την έναρξη της δοκιμασίας, ένα μέλος της επιτροπής παραδίδει στους εξεταζόμενους τα θέματα, σε φωτοτυπικά αντίγραφα, την ίδια ώρα σε όλες τις αίθουσες εξετάσεων. Εάν ένας από τους υποψηφίους δεν είναι παρών στην αίθουσα κατά την στιγμή της έναρξης εκφώνησης των ονομάτων αποκλείεται από το διαγωνισμό.

Οι υποψήφιοι γράφουν σε ομοιόμορφο χαρτί, που τους χορηγείται από την εξεταστική επιτροπή και σφραγίζεται με τη σφραγίδα του οικείου Εφετείου. Στους υποψηφίους παρέχεται τρίωρη προθεσμία για να επεξεργασθούν και να αναπτύξουν το θέμα. Εάν κριθεί αναγκαίο, η τρίωρη προθεσμία μπορεί να παραταθεί μέχρι (60) λεπτά κατόπιν απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής. Απαγορεύεται δε απολύτως η χρήση ερμηνευτικών κειμένων, διδακτικών συγγραμμάτων, σημειώσεων ή άλλου είδους βοηθημάτων, πλην των κειμένων των νόμων. Υποψήφιος που κάνει χρήση βοηθημάτων που δεν επιτρέπονται ή συνεννοείται εγγράφως ή προφορικώς με άλλο υποψήφιο ή άλλο πρόσωπο αποβάλλεται από το διαγωνισμό με πράξη της Τριμελούς Οργανωτικής Επιτροπής. Οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν πρόχειρο σε κόλα λευκή που θα φέρει σφραγίδα του οικείου Εφετείου.

Κάθε υποψήφιος, κατά τη λήξη της προκαθορισμένης για την εξέταση ώρας, ή και πριν από αυτήν, παραδίδει στον Πρόεδρο ή σε μέλος της επιτροπής το γραπτό του μαζί με το πρόχειρο. Το γραπτό δεν πρέπει να φέρει στο σώμα αυτού υπογραφή ή άλλο διακριτικό γνώρισμα πλην των ατομικών στοιχείων του υποψηφίου στο πάνω αριστερό μέρος της δεύτερης (2ης) σελίδας του εξωφύλλου του γραπτού. Αφού γίνει η παραβολή με επίδειξη του δελτίου της αστυνομικής του ταυτότητας, οι ενδείξεις των ατομικών στοιχείων του καλύπτονται με αδιαφανή ταινία, η οποία δεν αφαιρείται παρά με την οριστικοποίηση της βαθμολογίας. Με την ίδια αδιαφανή ταινία καλύπτεται και ο βαθμός κάθε βαθμολογητή και σε περίπτωση αναβαθμολόγησης οι βαθμοί των προηγούμενων βαθμολογητών και κάθε αναβαθμολογητή. Κατά την παράδοση τα γραπτά όλων των υποψηφίων μονογράφονται από όλα τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής στο τέλος κάθε φύλλου και σε κάθε παραπομπή και αφού διαπιστωθεί ότι ο αριθμός τους ανταποκρίνεται στον αριθμό των διαγωνισθέντων, τα γραπτά κάθε μαθήματος παραδίδονται στον Πρόεδρο της Τριμελούς Οργανωτικής Επιτροπής που τα διαβιβάζει στον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, ο οποίος τα παραδίδει στις ομάδες βαθμολόγησης που εδρεύουν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και έχουν ορισθεί με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επίσης, διαβιβάζουν τα σχετικά πρακτικά στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τα πρόχειρα σημειώματα των εξεταζομένων καταστρέφονται με πρακτικό της Τριμελούς Οργανωτικής Επιτροπής.

Χρέη γραμματέων των ομάδων βαθμολόγησης εκτελούν υπάλληλοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγορίας Π.Ε., ΤΕ ή ΔΕ.

Αναγκαία Ομοδικία - Δομή και λειτουργία της ομοδικιακής δίκης XXII & 390

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Προσωπικές Εταιρείες
send