logo-print

Το κλείσιμο του Guantánamo ανακοίνωσε ο Obama

Το πολυαναμενόμενο σχέδιο εστάλη στο Κογκρέσo

23/02/2016

29/01/2018

Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Το πολυαναμενόμενο σχέδιο για το κλείσιμο των φυλακών Guantánamo εστάλη από το Λευκό Οίκο στο Κογκρέσο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος των Η.Π.Α., Barack Obama.

Το κλείσιμο των φυλακών Guantánamo ήταν ένας από τους πρώτους και πιο δύσκολους στόχους του Obama, όταν ανέλαβε την Προεδρεία το 2009.

Το σχέδιο προβλέπει ότι 30 με 60 κρατούμενοι, η απελευθέρωση των οποίων κρίνεται ως άκρως επικίνδυνη, θα μεταφερθούν από την Κούβα σε φυλακές που βρίσκονται εντός του εδάφους των Η.Π.Α., ενώ οι υπόλοιποι από τους 91 κρατούμενους θα μεταφερθούν σε άλλες χώρες.

Το κλείσιμο των συγκεκριμένων φυλακών θα εξοικονομήσει για τον προϋπολογισμό της χώρας 65 με 85 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, σύμφωνα με έρευνα του Πενταγώνου.

Η επιτυχία του σχεδίου, όμως, κρίνεται αβέβαιη, καθώς το Κογκρέσο δύσκολα θα ανακαλέσει νόμο που απαγορεύει την μεταφορά κρατούμενων του Guantánamo εντός των Η.Π.Α., αλλά ο Λευκός Οίκος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το κλείσιμο των φυλακών να γίνει με εκτελεστική πράξη του Obama, αν η συνεργασία με το Κογκρέσο δεν ευοδώσει., σύμφωνα με τους New York Times.

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός
send