logo-print

Φυλακή μετέτρεψε πτέρυγα σε πανεπιστημιούπολη

«Δεν μπορείς να αλλάξεις τους πάντες. Μπορείς μόνο να δημιουργήσεις το περιβάλλον που θα κάνει την αλλαγή εφικτή», τονίζει ο εμπνευστής του project

24/02/2016

16/11/2017

Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων Δ έκδοση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΑΙΚΟΣ

Η διακριτική εξουσία του δικαστηρίου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων ΕΠολΔ 31

Eπανάσταση στην εκπαίδευση των τροφίμων θέλει να φέρει μια φυλακή στο Κεντ της Αγγλίας, δημιουργώντας μια πτέρυγα που θυμίζει πανεπιστημιούπολη, δίνοντας στους τροφίμους τη δυνατότητα να σπουδάζουν στον ίδιο χώρο που βρίσκονται τα κελιά τους.

Υπό κανονικές συνθήκες, ο θόρυβος που επικρατεί στα σωφρονιστικά κατά τη διάρκεια της ημέρας κάνει σχεδόν αδύνατη τη συγκέντρωση στο διάβασμα για τους τροφίμους που επιθυμούν να διαβάσουν.

Το καινοτόμο project «Open Academy», το οποίο εφαρμόζεται στη φυλακή HMP Swaleside του Κεντ, προβλέπει ότι η πτέρυγα έχει, πέρα από 85 μονόκλινα κελιά, και τρεις αίθουσες, δύο από τις οποίες είναι βιβλιοθήκες και η τρίτη αίθουσα πληροφορικής, προκειμένου οι κρατούμενοι να μπορούν να διαβάσουν σε ένα ήσυχο περιβάλλον, να εκπονήσουν τις εργασίες τους και να τις στείλουν ηλεκτρονικά στους καθηγητές.

«Δεν μπορείς να αλλάξεις τους πάντες. Μπορείς μόνο να δημιουργήσεις το περιβάλλον που θα κάνει την αλλαγή εφικτή», τονίζει ο εμπνευστής του project, Malcolm Whitelaw.

Και οι 85 φοιτητές έχουν επικοινωνία με καθηγητές μέσω Skype, email και περιστασιακές επισκέψεις, ενώ μπορούν να επιλέξουν μαθήματα από μια λίστα εκατοντάδων μαθημάτων που περιλαμβάνουν από λογιστική μέχρι ζωολογία.

Επόμενος στόχος του ιδρύματος, σύμφωνα με την Guardian, είναι η δημιουργία μιας ακόμα πτέρυγας προκειμένου να δοθεί αυτή η δυνατότητα σε περισσότερους τροφίμους, ενώ, παράλληλα, υπάρχει η πρόθεση οι κρατούμενοι και οι σωφρονιστικοί να μελετούν μαζί, προκειμένου να ενισχυθεί οι μεταξύ τους σχέση εμπιστοσύνης και να δημιουργηθεί ένα αρμονικό περιβάλλον.

Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο - Βιβλιοθήκη Δικάιου Κτηματολογίου Νο 24
Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ