logo-print

Πιθανόν παράνομη η συμφωνία για την επιστροφή προσφύγων από την ΕΕ στην Τουρκία

Ανησυχίες για το Σχέδιο Κοινής Δράσης από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

11/03/2016

16/11/2017

Οι υποχρεώσεις διατροφής στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ανησυχία εξέφρασε την Τρίτη ο Ύπατος Αρμοστής του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες, Filippo Grandi, σχετικά με την προτεινόμενο πρόγραμμα ανταλλαγής προσφύγων μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας.

Το Σχέδιο Κοινής Δράσης προτάθηκε με σκοπό να περιοριστεί η ροή προσφύγων και μεταναστών προς την ΕΕ και την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησής τους.

Ο κ. Grandi εστίασε στην πρόταση που προβλέπει ότι «για κάθε Σύρο που θα γίνεται εκ νέου δεκτός στην Τουρκία από τα ελληνικά νησιά, ένας άλλος Σύρος θα επανεγκαθίσταται από την Τουρκία στα κράτη μέλη της ΕΕ(…)»

Ο Ύπατος Αρμοστής τόνισε  στην ομιλία του ενώπιων του Ευρωκοινοβουλίου ότι είναι σκεπτικός σχετικά με οποιαδήποτε ρύθμιση που προβλέπει την άνευ όρων επιστροφή οποιουδήποτε από μια χώρα σε μια άλλη χωρίς να αναφέρεται στα μέτρα διασφάλισης της προστασίας των προσφύγων του διεθνούς δικαίου.

Παράλληλα, και η Διεθνής Αμνηστία εξέφρασε της ανησυχίες της σχετικά με τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντάς την ως «εξαιρετικά κοντόφθαλμη και απάνθρωπη στάση για το χειρισμό αυτής της κρίσης».

Η επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση με σκοπό την απόκτηση άδειας διαμονής στην Ελλάδα (Golden Visa)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΜΟΥΖΟΥΛΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012
send