logo-print

Νόμιμη πλέον η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια σε όλες τις Πολιτείες των Η.Π.Α.

Αντισυνταγματική κρίθηκε η τελευταία σχετική απαγόρευση στο Μισισίπι

02/04/2016

16/11/2017

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μισισίπι ακύρωσε το νόμο που απαγορεύει την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, με το σκεπτικό ότι η απαγόρευση αυτή είναι αντισυνταγματική.

Σύμφωνα με τη Guardian, το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή επί προσφυγής τεσσάρων ζευγαριών λεσβιών, οι οποίες υποστήριζαν ότι με την περίφημη απόφαση του 2015, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ νομιμοποίησε τους γάμους μεταξύ ομοφύλων ζευγαριών, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το σύνολο των δικαιωμάτων που κατοχυρώνονται στα έγγαμα ζευγάρια.

Ως εκ τούτου, υποστήριξαν ότι η απαγόρευση τεκνοθεσίας αποτελεί διάκριση και πλήττει το συμφέρον των παιδιών που μεγαλώνουν σε οικογένειες με ομόφυλους γονείς.

Το Μισισίπι είχε απαγορεύσει την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια το 2000, αλλά ο κυβερνήτης Ronnie Musgrove, που είχε υπογράψει το νόμο δήλωσε ότι μετάνιωσε για αυτό, σύμφωνα με την Huffington Post, η οποία επισημαίνει, παράλληλα, ότι με αυτή την απόφαση η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια είναι πλέον νόμιμη σε όλη την επικράτεια των Η.Π.Α., δεδομένου ότι το Μισισίπι ήταν η τελευταία Πολιτεία που αναγνώριζε τέτοια απαγόρευση.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2010 που επικαλέστηκαν οι προσφεύγουσες , το 29% των ομόφυλων ζευγαριών που ζουν στο Μισισίπι μεγαλώνει ανήλικα παιδιά και η απαγόρευση αυτή δημιουργεί μια σειρά νομικών προβλημάτων στην ανατροφή τους.

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ