logo-print

Άρθρο 4 - Προεδρικό Διάταγμα 40/2016 - Περιορισμοί επαγγελματικής αλιείας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

18/10/2017

Κωδικοποιημένο
Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση
Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

1. Η επαγγελματική αλιεία εντός της περιοχής που καθορίζεται στο άρθρο 1, επιτρέπεται με όλα τα αναφερόμενα στο άρθρο 3 εργαλεία, πλην εκείνου της περίπτωσης (γ) του άρθρου 3, από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου, και με το εργαλείο της περίπτωσης (γ) από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου, ανά εικοσιτετράωρο, σε απόσταση 350 μέτρων από τους καθολικούς φραγμούς, περιμετρικά των εσωτερικών ορίων στομίων καθώς και παντός τύπου ιχθυοσυλληπτικών εγκαταστάσεων και σε απόσταση 100 μέτρων εκ των ιχθυοφραγμών και με τους κάτωθι χρονικούς και τεχνικούς προσδιορισμούς:

α) Με λεπτό πολυάγκιστρο (παραγάδι) όλο το έτος.

β) Με καμάκι άνευ φωτός όλο το έτος.

γ) Με καμάκι με τη βοήθεια φωτός από την 1η Νοεμβρίου έως την 15η Απριλίου του επομένου έτους. Κατ’ εξαίρεση και μόνο στη Λιμνοθάλασσα Αιτωλικού και στην περιοχή της Νίδοβας μέχρι και τη θέση των παλαιών φραγμών Ιχθυοτροφείου Πόρου επιτρέπεται η αλιεία με καμάκι με τη βοήθεια του φωτός καθ’ όλο το έτος.

δ) Με σταφνοκάρι όλο το έτος.

ε) Με καλαμίδι και λοιπά εργαλεία ή μέσα που φέρουν την κοινή ονομασία «βαντάκια», «τράινες», «τονιές» όλο το έτος.

στ) Με δίχτυα αποκλειστικά και μόνο στη λιμνοθάλασσα του Αιτωλικού και σε απόσταση 300 μέτρων από τις γέφυρες του Αιτωλικού και 50 μέτρων από τη βόρεια ακτή όλο το έτος πλην της περιόδου από 15 Μαρτίου έως 15 Μαίου.

ζ) Με αθερινόδιχτο αποκλειστικά για αλιεία αθερίνας για την περίοδο από 15 Δεκεμβρίου κάθε έτους έως 28 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.000 μέτρων από παντός τύπου ιχθυοσυλληπτικές εγκαταστάσεις.

2. Η επαγγελματική αλιεία εντός της περιοχής που καθορίζεται στο άρθρο 1, με σκάφη, τα οποία διαθέτουν ιπποδύναμη μηχανής μικρότερη των 19 KW επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

3. Απαγορεύεται η επαγγελματική αλιεία με κάθε αλιευτικό εργαλείο στο θαλάσσιο χώρο έξω από τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου − Αιτωλικού, το χρονικό διάστημα που τα ιχθυοτροφεία της περιοχής είναι κλειστά και δεν εσοδεύουν σε απόσταση μικρότερη των 250 μέτρων περιμετρικά των ιχθυοσυλληπτικών εγκαταστάσεων, και σε απόσταση 50 μέτρων από τους ιχθυοφραγμούς και από τις λουρονησίδες.

4. Απαγορεύεται η επαγγελματική αλιεία με κάθε αλιευτικό εργαλείο στο θαλάσσιο χώρο έξω από τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου − Αιτωλικού, τη χρονική περίοδο που τα ιχθυοτροφεία της περιοχής είναι ανοικτά και εσοδεύουν, σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από τη νοητή γραμμή που ενώνει το εσοδευτικό στόμιο του Διαύλου της Ανατολικής Κλείσοβας, μέχρι και το δυτικό στόμιο του Παλαιοποτάμου πλην του εργαλείου παραγάδι το οποίο απαγορεύεται σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

5. Η διενέργεια αλιείας στις αβαθείς εκτάσεις, ένθεν και ένθεν του διαύλου του λιμένος Μεσολογγίου, επιτρέπεται με τα αλιευτικά εργαλεία του άρθρου 3, κατά τη χρονική περίοδο από την 15η Ιουνίου κάθε έτους μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.

Επιδόσεις στο εξωτερικό Β έκδοση
Αναγκαία Ομοδικία - Δομή και λειτουργία της ομοδικιακής δίκης XXII & 390

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

send