logo-print

Καλλιτέχνης δημιούργησε αλγόριθμο με σκοπό να θέσει εμπόδια στα "patent trolls"

Kατάφερε να «σκεφτεί» 2,5 εκατομμύρια ιδέες για προϊόντα μέσα σε μόλις 3 μέρες

20/04/2016

16/11/2017

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21

Ο καλλιτέχνης και μηχανικός, Alex Reben, κατάφερε να «σκεφτεί» 2,5 εκατομμύρια ιδέες για προϊόντα μέσα σε μόλις 3 μέρες, στο πλαίσιο του project του "All Prior Art".

Κάνοντας χρήση ενός λογισμικού που ψάχνει τη βάση δεδομένων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των Η.Π.Α., εξάγει φράσεις από διάφορα διπλώματα, τις οποίες συνθέτει αυτόματα σε ιδέες για νέες εφευρέσεις.

Σχεδόν όλες οι ιδέες είναι κακές και μάλλον δύσκολα αξιοποιήσιμες, όπως, για παράδειγμα ένα ρινικό πώμα στολισμένο με μαγνητικά κοσμήματα ή μια πάνα ρύθμισης της θερμοκρασίας των ενηλίκων με ενσωματωμένη κουκούλα, αλλά αυτό δεν απασχολεί τον Reben, σύμφωνα με το newscientist.com.

Στόχος του είναι να διαμαρτυρηθεί ενάντια στα «patent trolls», τους ανθρώπους που κατοχυρώνουν πατέντες με σκοπό να κατηγορήσουν άλλους στο μέλλον για παραβίαση τους, με αποκλειστικό στόχο την αποκόμιση κέρδους μέσω καταδικαστικών δικαστικών αποφάσεων.

Στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. μια ιδέα μπορεί να κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μόνο αν δεν είναι ήδη κοινό κτήμα.

Σκοπός του Reben είναι να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερες καινοτόμες ιδέες με τη χρήση του αλγόριθμου, ακόμα και αν αυτές είναι άχρηστες.

Στη συνέχεια σχεδιάζει να τις αναρτήσει στο διαδίκτυο και να τις κάνει κοινό κτήμα, ώστε να θέσει εμπόδια σε ανθρώπους που ακολουθούν αντίστοιχες πρακτικές από το να βγάλουν χρήματα από ασήμαντες ιδέες, δημιουργώντας έτσι χώρο για πραγματική καινοτομία.

Η υποστήριξή της κατηγορίας υπό το πρίσμα του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΔΕΛΗ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ερμηνεία κατ΄ άρθρo του ΚΝ 489/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης"

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

send