logo-print

Άρθρο 4 - Προεδρικό Διάταγμα 48/2016 - Εγγραφές − Προθεσμίες εγγραφών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/04/2016

Κωδικοποιημένο
Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Οι σπουδαστές εγγράφονται με αίτησή τους, στην οποία αναφέρεται το ονοματεπώνυμο τους όπως είναι γραμμένο στα Μητρώα Αρρένων ή στα Δημοτολόγια των ΟΤΑ, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως αυτά προβλέπονται στις οικείες διατάξεις.

2. Στο Α΄ έτος εγγράφονται οι επιτυχόντες στις εισαγωγικές εξετάσεις και οι απορριφθέντες του έτους αυτού.

3. Στο Β΄ και Γ΄ έτος εγγράφονται οι προαχθέντες από το προηγούμενο έτος, οι απορριφθέντες αυτού του έτους και οι καταταγέντες σ' αυτά, μετά από κατατακτήριες εξετάσεις.

4. Οι εγγραφές των σπουδαστών αρχίζουν την 1η Σεπτεμβρίου και λήγουν στις 30 του ίδιου μήνα. Ειδικότερα οι εγγραφές των σπουδαστών οι οποίοι πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις ή έλαβαν μέρος στις κατατακτήριες ή επαναληπτικές εξετάσεις, πραγματοποιούνται μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την επόμενη ημέρα της έκδοσης των αποτελεσμάτων.

5. Ο Διευθυντής της Σχολής δύναται για εξαιρετικούς λόγους, σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης σπουδαστή, να επιτρέψει την εγγραφή του, εφόσον δεν έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε (5) ημερών από τις προθεσμίες της παρ. 4 του παρόντος άρθρου.

6. Εκτός από την περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου, δύναται ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού να παρατείνει αιτιολογημένα για γενικότερους λόγους την προθεσμία εγγραφών πέρα από τις προθεσμίες που καθορίζονται στην παρ. 4 του παρόντος άρθρου, αλλά η παράταση δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις τριάντα (30) ημέρες από την ημερομηνία λήξης των προθεσμιών αυτών.

7. Εφόσον ο σπουδαστής δεν εγγραφεί σε ένα έτος εντός των ανωτέρω προθεσμιών, δεν μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα του έτους αυτού ούτε να συμμετάσχει στις εξετάσεις.

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send