logo-print

Νέα καταγγελία εις βάρος της Google για αθέμιτο ανταγωνισμό

Η Getty Images υποστηρίζει ότι η Google έκανε μεταβολές στη μηχανή αναζήτησης εικόνων, προβάλλοντας τις φωτογραφίες από τρίτες πηγές σε υψηλή ανάλυση

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Το δικαίωμα υπαναχώρησης στην Πνευματική Ιδιοκτησία - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 13 21

Μια νέα καταγγελία εις βάρος της Google για αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά έρχεται να προστεθεί στον ήδη μακρύ κατάλογο καταγγελιών που έχει δεχτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της γνωστής μηχανής αναζήτησης.

Σύμφωνα με το BBC, αυτή τη φορά το πρακτορείο φωτογραφιών Getty  που εδρεύει στις Η.Π.Α., ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει καταγγελία εναντίον της Google στην Επιτροπή, υποστηρίζοντας ότι η τελευταία προωθεί την πειρατεία.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι η Google έκανε μεταβολές στη μηχανή αναζήτησης εικόνων, προκειμένου να κερδίσει αθέμιτα πλεονέκτημα στην ευρωπαϊκή αγορά, κερδίζοντας επισκεψιμότητα και διαφημίσεις.

Η Getty επισημαίνει ότι η επιλογή της Google να προβάλει πλέον τις φωτογραφίες από τρίτες πηγές σε υψηλή ανάλυση ευνοεί την πειρατεία, καθώς οι χρήστες κάνουν απευθείας λήψη της φωτογραφίας αντί να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του παρόχου, όπως γινόταν για όσο διάστημα τα αποτελέσματα εμφανίζονταν σε χαμηλή ανάλυση.

Μάλιστα, η εταιρία είχε ήδη επισημάνει τις διαφωνίες της στην Google το 2013, η οποία της απάντησε ότι η λύση είναι είτε να συμβιβαστεί με τους νέους όρους είτε να αποδεχτεί ότι οι φωτογραφίες της δεν θα εμφανίζονται ανάμεσα στα αποτελέσματα αναζήτησης, αποδεχόμενη τις ολέθριες συνέπειες για την επισκεψιμότητά της.

Τέλος, η εταιρία τονίζει ότι εκπροσωπεί περισσότερους από 200.000 φωτογράφους, δημιουργούς περιεχομένου και καλλιτέχνες, οι οποίοι μπορούν να συνεχίσουν το έργο τους μόνο αν πληρώνονται για την εργασία τους, το οποίο δεν είναι δυνατό αν η Google λειτουργεί με αθέμιτες πρακτικές.

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send