logo-print

Άρθρο 4 - Πρόεδρικο Διάταγμα 51/2016 - Έναρξη λειτουργίας οινολογικών εργαστηρίων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/05/2016

Κωδικοποιημένο
Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο

1. Για την έναρξη λειτουργίας οινολογικού εργαστηρίου, τα ενδιαφερόµενα φυσικά πρόσωπα υποβάλλουν στις ∆ιευθύνσεις Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία πρόκειται να λειτουργήσει το οινολογικό εργαστήριο (εφεξής αρµόδια ∆.Α.Ο.Κ.), αναγγελία έναρξης λειτουργίας, συνοδευόµενη από:

α) φωτοαντίγραφο δελτίου Αστυνοµικής Ταυτότητας ή άλλου ισοδύναµου εγγράφου,

β) φωτοαντίγραφο του πτυχίου του απασχολούµενου οινολόγου, σύµφωνα µε την παράγραφο 10 του άρθρου 9 του Ν.δ. 243/1969, όπως ισχύει,

γ) υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 του αναγγέλλοντος, ότι το οινολογικό εργαστήριο πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 3 του παρόντος,

δ) υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 του αναγγέλλοντος, στην οποία δηλώνονται τα στοιχεία του υπεύθυνου οινολόγου και

ε) αντίγραφο της σχετικής σύµβασης πλήρους ή µερικής απασχόλησης του οινολόγου, ή σύµβασης παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών.

2. Για την έναρξη λειτουργίας οινολογικού εργαστηρίου, τα ενδιαφερόµενα νοµικά πρόσωπα, υποβάλλουν δια των νόµιµων εκπροσώπων τους, στην αρµόδια ∆.Α.Ο.Κ., αναγγελία έναρξης λειτουργίας, συνοδευόµενη από τα δικαιολογητικά της παραγράφου 1 και επιπλέον από:

α) νοµιµοποιητικά έγγραφα του νοµικού προσώπου, ανάλογα µε τη νοµική µορφή του, όπως κωδικοποιηµένο καταστατικό, νοµίµως δηµοσιευµένο ή θεωρηµένο από το Πρωτοδικείο, µε πιστοποιητικό µεταβολών της αρµόδιας αρχής και ΦΕΚ δηµοσίευσης για ΑΕ και ΕΠΕ ή αποδεικτικό δηµοσίευσης στο διαδικτυακό τόπο του ΓΕΜΗ, σύµφωνα µε τις κείµενες διατάξεις, καθώς και έγγραφο νόµιµης εκπροσώπησης και φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή άλλου εγγράφου που αποδεικνύει την ταυτότητα του νοµικά υπεύθυνου της εταιρείας και

β) πιστοποιητικό µη κήρυξης σε πτώχευση από το αρµόδιο Πρωτοδικείο, το οποίο αναζητείται αυτεπάγγελτα σε περίπτωση που εκδίδεται από ηµεδαπές αρχές.

3. Η αρµόδια ∆.Α.Ο.Κ. χορηγεί στους ενδιαφερόµενους των παραγράφων 1 και 2 Βεβαίωση Υποβολής Αναγγελίας.

4. Εντός προθεσµίας δύο (2) µηνών από την υποβολή της αναγγελίας η αρµόδια ∆.Α.Ο.Κ. διενεργεί διοικητικούς και επιτόπιους ελέγχους για τη διαπίστωση της συνδροµής των προϋποθέσεων της νόµιµης έναρξης λειτουργίας του οινολογικού εργαστηρίου.

5. Σε περίπτωση που κατά τη διενέργεια των απαιτούµενων ελέγχων της παραγράφου 4, διαπιστωθεί ότι συντρέχουν οι απαιτούµενες προϋποθέσεις, η αρµόδια ∆.Α.Ο.Κ. εντός των δύο (2) προαναφερόµενων µηνών, εγγράφει το οινολογικό εργαστήριο στο µητρώο του άρθρου 6 και το οινολογικό εργαστήριο ξεκινάει να λειτουργεί νοµίµως.

6. Σε περίπτωση που κατά τη διενέργεια των απαιτούµενων ελέγχων της παραγράφου 4, διαπιστωθεί:

α) έλλειψη κάποιου δικαιολογητικού των παραγράφων 1 και 2, κατά περίπτωση, η αρµόδια Δ.Α.Ο.Κ. ενηµερώνει εγγράφως τον ενδιαφερόµενο, ο οποίος οφείλει να προσκοµίσει σε αυτήν, το/τα δικαιολογητικό/ά για τα οποία ειδοποιήθηκε, εντός πέντε (5) εργάσιµων ηµερών από την ηµέρα που παρέλαβε την ειδοποίηση.

β) έλλειψη κάποιων απαιτούµενων προϋποθέσεων του άρθρου 3, η αρµόδια Δ.Α.Ο.Κ. ενηµερώνει εγγράφως τον ενδιαφερόµενο, ο οποίος οφείλει να προβεί στις απαιτούµενες ενέργειες ώστε να πληροί τις απαιτούµενες προϋποθέσεις, εντός δέκα (10) εργάσιµων ηµερών από την ηµέρα που παρέλαβε την ειδοποίηση. Αν ο ενδιαφερόµενος συµµορφωθεί στις έγγραφες ειδοποιήσεις των περιπτώσεων α΄ και β΄, ακολουθείται η διαδικασία της παραγράφου 5.

7. Αν ο ενδιαφερόµενος δεν συµµορφωθεί στις έγγραφες ειδοποιήσεις της παραγράφου 6, τότε η αρµόδια Δ.Α.Ο.Κ. εντός δύο (2) µηνών από την υποβολή της αναγγελίας ενηµερώνει εγγράφως τον ενδιαφερόµενο, για την απαγόρευση της έναρξης λειτουργίας του οινολογικού εργαστηρίου, γνωστοποιώντας του και τους σχετικούς λόγους. Ο ενδιαφερόµενος αφού συµµορφωθεί µπορεί να επανέλθει µε νέα αναγγελία έναρξης λειτουργίας προς την αρµόδια Δ.Α.Ο.Κ. και ακολουθείται η διαδικασία του παρόντος άρθρου.

8. Σε περίπτωση που η αρµόδια ∆.Α.Ο.Κ., εντός των δύο (2) µηνών από την υποβολή της αναγγελίας, δεν απαγορεύσει την έναρξη λειτουργίας του οινολογικού εργαστηρίου σύµφωνα µε την παράγραφο 7, τότε ο ενδιαφερόµενος λειτουργεί το οινολογικό εργαστήριο ελεύθερα χωρίς άλλη ειδοποίηση ή ενέργεια και εγγράφεται από την αρµόδια ∆.Α.Ο.Κ. στο µητρώο του άρθρου 6.

9. Το δικαίωµα λειτουργίας του οινολογικού εργαστηρίου που αποκτάται µε τη διαδικασία του παρόντος, δεν µεταβιβάζεται, δεν παραχωρείται, δεν κληρονοµείται και δεν πωλείται.

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Επίτομο Εργατικό Δίκαιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

send