logo-print

Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε διαγωνισμό εικονικής δίκης για το δίκαιο του Διαστήματος η Νομική Σχολή Αθηνών

Τρίτη φορά σε έξι χρόνια που κατακτά την πρώτη θέση στην Ευρώπη στο διαγωνισμό Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition

12/05/2016

16/11/2017

Ποινικός Κώδικας Ι
Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος, «2016 Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition», που έλαβε χώρα στις 27 - 29 Απριλίου στη Γλασκώβη.

Είναι η τρίτη φορά που η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών αναδεικνύεται πρωθλήτρια Ευρώπης στον εν λόγω διαγωνισμό, αποτελώντας, με μεγάλη διαφορά, την ομάδα με τις μεγαλύτερες διακρίσεις στο διαγωνισμό διαχρονικά.

Ο διαγωνισμός Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition διοργανώνεται, σε ετήσια βάση, από το International Institute of Space Law και, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, από το European Centre of Space Law (ECSL), με τη συμμετοχή κορυφαίων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων

Η προς κρίση υπόθεση της φετινής χρονιάς αφορούσε θέματα ευθύνης από διαστημικές δραστηριότητες (εκτόξευση και θέση σε τροχιά δορυφόρων), στην προστασία του περιβάλλοντος από μη λειτουργικά διαστημικά αντικείμενα (space debris) καθώς και στο νομικό πλαίσιο διάσωσης και επιστροφής αστροναυτών και διαστημικών αντικειμένων που βρέθηκαν σε κατάσταση ανάγκης.

Τα μέλη της ομάδας, η οποία έλαβε και το βραβείο των καλύτερων γραπτών υπομνημάτων (best memorials) στο δαιγωνισμό, ήταν οι προπτυχιακοί φοιτητές Γεωργία-Ελένη Εξάρχου, Φιλαρέτη Κουϊμτζή Φιλαρέτου και Σοφία Στελλάτου, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του κ. Γ. Κυριακόπουλου, Λέκτορα Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Αθηνών.

Τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο κ. Κυριακόπουλο συνεπικούρησε, στην προετοιμασία της ομάδας, η προπτυχιακή φοιτήτρια κα Γεωργία-Μαρία Καλογήρου, η οποία είχε λάβει μέρος στο διαγωνισμό το 2014.

Η ομάδα της Νομικής Σχολής, ως νικήτρια του Ευρωπαϊκού Γύρου, θα εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Ήπειρο στους Παγκόσμιους Τελικούς Γύρους που θα λάβουν χώρα στις 26-30 Σεπτεμβρίου στη Guadalajara του Μεξικού, όπου θα αναμετρηθεί με τις αντίστοιχες νικήτριες ομάδες Αμερικής, Αφρικής και Ασίας/Ειρηνικού.

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ