logo-print

Το 2o Συνέδριο της Ένωσης Σηματούχων Εταιρειών στη Θεσσαλονίκη

Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018

Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία, το 2ο Συνέδριο της Ένωσης Σηματούχων Εταιρειών [www.esimet.gr], που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του: Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας [ΟΒΙ], EUINIP – European Institute of Industrial and Intellectual Property – ATHENA – , Ordine-Brevveti Milano – Italia, Δήμου Π. Φαλήρου.

Στο συνέδριο μας,  περίπου 248 σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 27 εκλεκτούς ομιλητές - εκλεκτοί ακαδημαϊκοί, νομικοί, διωκτικές αρχές κλπ οι οποίοι  πραγματοποίησαν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες σχετικά με τρέχοντα ζητήματα της Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στο Διαδίκτυο και το Ηλεκτρονικό εμπόριο.

Όλα αυτά συνηγορούν στο γεγονός ότι η συμβολή του συνεδρίου αυτού στην ποιοτική αναβάθμιση της Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας αλλά και εκπαίδευσης στη χώρα μας είναι σημαντική.

Η έντονη και ελπιδοφόρος παρουσία των ομιλητών μας και των συνέδρων, έστειλε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Πνευματική και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Ελλάδα αναπτύσσεται, εξελίσσεται και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την επιστήμη της Πνευματικής και Βιομηχανικής και αυτό διαπιστώνεται από  την μαζική παρουσία πολλών νομικών, διαμεσολαβητών κ.λπ. από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στο συνέριο, παρουσιάστηκαν τα προγράμματα της ΕΣΗΜΕΤ όπως:

IP TRUST MARK- παρουσίασης του νέου λογοτύπου του IP TRUST MARK το οποίο είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ειδικής σήμανσης αξιοπιστίας για της Διανοητική Ιδιοκτησίας, το οποίοo έχει  αναπτύξει η ΕΣΗΜΕΤ και το EUINIP και δημιουργήθηκε από την ανάγκη τόσο για καλλιέργεια της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις αγορές,. Όσο και για διάκριση και πιστοποίηση των φυσικών και ηλεκτρονικών καταστημάτων που λειτουργούν με διαφανείς διαδικασίες, σε συμμόρφωση με την νομοθεσία και σέβονται τον καταναλωτή και την αγορά.

Το IP TRUST MARK μπορεί να δοθεί αποκλειστικά και μόνο από την ΕΣΗΜΕΤ και το EUINIP. Περισσότερες πληροφορίες εδώ www.esimet.gr

IP ACTIVITIES FOR KIDS. Ο σεβασμός στην Πνευματική και Βιομηχανική Ιδιοκτησία πρέπει να ξεκινά από τις μικρές ηλικίες. Με αυτό το σκεπτικό, η ΕΣΗΜΕΤ συνεχίζει τις προσπάθειες της για ενημέρωση των νέων στην Ελλάδα.

IT’S ALL ABOUT IP & BUSINESS. Το πρώτο περιοδικό στην Ελλάδα Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Σκοπός του είναι η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των όσων διαδραματίζονται στο Εξωτερικό σχετικά με τον τομέα της Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, νέα εταιρειών κοκ.

IP BUSINESS BUILDING FESTIVAL. Ένα festival όπου κάνουμε ένα βήμα πίσω και δίνουμε την ευκαιρία  σε νέες και μη εταιρείες να μας παρουσιάσουν την φιλοσοφία πίσω από την δημιουργία ενός προϊόντος  ή μιας υπηρεσίας, εννοώντας το παλαιό με το καινούργιο, δημιουργώντας έτσι μια γέφυρα επικοινωνίας και ανάπτυξης.

EUINIP – European Institute of Industrial and Intellectual Property. – Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.  

Η Ελλάδα αποκτά επιτέλους το δικό της Ινστιτούτο εκπαίδευσης με σκοπό την εξειδίκευση και πιστοποίηση επαγγελμάτων που άπτονται της Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Η προάσπιση της Διανοητικής Ιδιοκτησίας είναι σημαντική και οι άνθρωποι που καλούνται να την υπερασπιστούν πρέπει να έχουν τα κατάλληλα εφόδια προκειμένου να το πράξουν. Σε αποκλειστική συνεργασία με άλλα Ινστιτούτα του Εξωτερικού και καθηγητές  Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημίων, η Ελλάδα αποκτά το δικό της κέντρο και συγκαταλέγεται πλέον στις χώρες που μπορούν να πιστοποιήσουν Τεχνικούς και Ειδικούς Συμβούλους Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Ινστιτούτο λειτουργεί και η χρόνο-σήμανση έργων. Μια υπηρεσία που θα διευκολύνει τος δημιουργούς στην χρονική αρχαιότητας του έργου τους. Σε λίγες ημέρες με περισσότερες πληροφορίες εδώ www.esimet.gr αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδα του Ινστιτούτου.

Ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς η προσέλευση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κυρίας Αικατερίνης Παπακώστα – Σιδηροπούλου.

Σχετικό  ΔΤ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το Συνέδριο μας στον σύνδεσμο http://www.mopocp.gov.gr/index.php?option=ozo_content&lang=&perform=view&id=6466&Itemid=672

Η ΕΣΗΜΕΤ λοιπόν και ύστερα από την επιτυχία του συνεδρίου, θα επαναλάβει το συνέδριο στην Θεσσαλονίκη και στο Ξενοδοχείο ΜΕΤ την 1η Δεκεμβρίου 2018.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΗΜΕΤ www.esimet.gr με μερικές τροποποιήσεις και ενσωμάτωση νέων ομιλητών. Σύντομα με περισσότερες πληροφορίες

Περιορισμένες Θέσεις. Εγγραφές στο infoesimet@gmail.com Κόστος Εγγραφής: 50 €

Ενοχικό Δίκαιο Ειδικό Μέρος
Η κληρονομική διαδοχή στο κτηματολογικό δίκαιο, 2024
send