logo-print

Απάντηση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το θέμα του αποβιώσαντος Αντωνίου Βεζυρόπουλου (γνωστού ως βοσκού των Ιμίων)

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Το δικαίωμα ιδιοκτησίας και η αναγκαστική απαλλοτρίωση -Κατ άρθρο ερμηνεία

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο το Ελεγκτικό Συνέδριο θεώρησε μη νόμιμο το ποσό που δινόταν από τον Δήμο Καλύμνου στον αποβιώσαντα Αντώνιο Βεζυρόπουλο (γνωστό ως βοσκό των Ιμίων), για να μετακινείται με τη βάρκα του από και προς τα Ίμια και το καταλόγισε εις βάρος των κληρονόμων του.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Σώματος, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος, απευθυνόμενος από τη θέση του Προέδρου της Βουλής στην Ολομέλεια του Σώματος, καταφέρθηκε εναντίον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, λέγοντας προς το τέλος της σχετικής ομιλίας του τα εξής: «Για το Ελεγκτικό Συνέδριο, παρ’ ότι σέβομαι τους θεσμούς, δε θέλω να πω τη λέξη που ταιριάζει».

Η πραγματικότητα, όμως, είναι όλως διαφορετική. Με την 39/2014 Πράξη του Β΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κρίθηκε νόμιμη δαπάνη 5.870,00 ευρώ που είχε δοθεί στον Αντώνιο Βεζυρόπουλο ως αποζημίωση για τη φύλαξη των Ιμίων κατά το έτος 2001.

Στο πλαίσιο δε του ελέγχου του Δήμου Καλυμνίων για το χρονικό διάστημα 1997-2002 τα αρμόδια όργανα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ουδεμία άλλη δαπάνη αφορώσα στον Αντώνιο Βεζυρόπουλο ήλεγξαν και ουδέν ποσό καταλόγισαν για τον λόγο αυτόν εις βάρος του ίδιου ή των κληρονόμων του ή του Δήμου Καλύμνου.

Η καλοπροαίρετη και με τρόπο θεσμικά ορθό ασκούμενη δημόσια κριτική είναι όχι απλώς ευπρόσδεκτη, αλλά αναγκαία σε μία δημοκρατική κοινωνία. Άπαντες όμως-ιδιαίτερα δε οι φορείς δημόσιων αξιωμάτων-οφείλουν να έχουν προηγουμένως ελέγξει προσεκτικά την αξιοπιστία των σχετικών πληροφοριών τους. Άλλως, κλονίζεται χωρίς λόγο η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς.

Αν η ανωτέρω αναφερόμενη δημόσια τοποθέτηση οφείλεται απλώς σε ανθρώπινο λάθος, όπως ειλικρινά πιστεύουμε ότι συμβαίνει, ευελπιστούμε στην παραδοχή του και σε θαρραλέα αποκατάσταση της αλήθειας.

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -
send