logo-print

Ασφαλιστικά μέτρα κατά εταιρειών που αντιποιούνται το δικηγορικό λειτούργημα από τον ΔΣΑ

Το Δικαστήριο διατήρησε την ισχύ της προσωρινής διαταγής, υποχρεώνοντας την καθ’ ης να παύσει τις διαφημιστικές αναρτήσεις περί παροχής νομικών υπηρεσιών μέχρι την έκδοση της απόφασης

02/12/2016

16/11/2017

Προσφορά 2025
Εγχειρίδιο Αστικού Δικονομικού Δικαίου, 4η έκδ., 2025

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ενημέρωσε πως συζητήθηκε σήμερα, 2 Δεκεμβρίου 2016, ενώπιον του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΔΣΑ κατά της ΙΘΥΝΩΝ Ε.Π.Ε., για αντιποίηση δικηγορικού λειτουργήματος.

Ο ΔΣΑ εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ  κ. Θωμά Καμενόπουλο, ενώ ως μάρτυρας εξετάστηκε ο σύμβουλος κ. Δημήτριος Βερβεσός.

Κατά τη συζήτηση άσκησε παρέμβαση υπέρ του ΔΣΑ ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας.

Διαβάστε επίσης: Άρθρο 9 - Νόμος 4194/2013 - Αντιποίηση της δικηγορίας

Το Δικαστήριο διατήρησε την ισχύ της χορηγηθείσας προσωρινής διαταγής, υποχρεώνοντας την καθ’ ης να παύσει τις διαφημιστικές αναρτήσεις περί παροχής νομικών υπηρεσιών σε κάθε μέσο, και απαγορεύοντας την ανάθεση από αυτήν νομικών υπηρεσιών σε δικηγόρους για λογαριασμό τρίτων, μέχρι την έκδοση της απόφασης.

 

Ατομική δικονομική προστασία του καταναλωτή στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο, 2025
Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία -Δ έκδοση - XII & 1889

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send