logo-print

Δικαστικοί υπάλληλοι Αθήνας: Ξεκινούν από Δευτέρα 10/2 οι δίωρες διακοπές εργασιών

Διακοπή όλων των εργασιών της Γραμματείας (Ακροατήρια και Γραφεία) στα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια της Αθήνας

06/02/2020

12/02/2020

Νέος Οικοδομικός Κανονισμός Δ έκδοση Ν. 4067/2012
Πολιτειολογία

Με έγγραφο του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας ενημερώνει για την έναρξη των κινητοποιήσεων του.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, "εξαντλήθηκε κάθε όριο αντοχών αλλά και υπομονής, αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης (της σημερινής αλλά και της προηγούμενης) για προσλήψεις και κάλυψη του μεγάλου αριθμού κενών οργανικών θέσεων των Δικαστικών Υπηρεσιών της Αθήνας"

Διαβάστε σχετικά: Δικαστικοί υπάλληλοι: Δίωρες διακοπές εργασιών, χωρίς παράταση ωραρίου, αποφάσισε η ΟΔΥΕ

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣΔΥΑ, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των Δικαστικών Υπαλλήλων την Δευτέρα 10/2 στην κεντρική είσοδο της Ευελπίδων και την Τετάρτη 12/2 στην είσοδο του Εφετείου Αθηνών, ενώ οι δικαστικοί υπάλληλοι προειδοποιούν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Αναλυτικά η επιστολή του ΣΔΥΑ:

 

Αξιότιμε, κ. Υπουργέ,

Εξαντλήθηκε κάθε όριο αντοχών αλλά και υπομονής, αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης (της σημερινής αλλά και της προηγούμενης) για προσλήψεις και κάλυψη του μεγάλου αριθμού κενών οργανικών θέσεων των Δικαστικών Υπηρεσιών της Αθήνας.

Οι υπηρετούντες Δικαστικοί υπάλληλοι αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τον τεράστιο φόρτο εργασίας (η δικαστηριακή ύλη στην Αθήνα ξεπερνά το 50% πανελλαδικά).

Παραθέτουμε τα κενά των μεγαλύτερων Υπηρεσιών και ενδεικτικά στοιχεία από το αντικείμενο εργασίας τους:

Εφετείο Αθηνών: Οργανικές θέσεις 247 – Κενές 72.

Βρίσκονται σε εξέλιξη 30 μεγάλες δίκες και ο μέσος όρος των Ποινικών Συνεδριάσεων, ανά μήνα, είναι 350. Οι Γραμματείς του Ποινικού Τμήματος ανεβαίνουν στην έδρα μέχρι και 17 ημέρες τον μήνα.

Πρωτοδικείο Αθηνών: Οργανικές θέσεις 775 – Κενές 313.

Το 2019 κατατέθηκαν 106.212 δικόγραφα, εκδόθηκαν 255.463 Πιστοποιητικά και έγιναν 4.900 Ποινικές και 3.949 Πολιτικές συνεδριάσεις

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών: Οργανικές θέσεις 547 – Κενές 153.

Το 2019 κατατέθηκαν 154.700 μηνύσεις και επιδόθηκαν 187.600 Κλήσεις. Η σύνταξη των Κατηγορητηρίων και των Κλήσεων στα αρμόδια Τμήματα βρίσκονται στα όρια της παραγραφής. Στα Εισαγγελικά Γραφεία ένας Δικαστικός Υπάλληλος αντιστοιχεί σε έξι Εισαγγελείς.

Ειρηνοδικείο Αθηνών: Οργανικές 193 – Κενές 57.

Ενδεικτικά στατιστικά εργασιών του Ειρηνοδικείου Αθηνών: Το 2019 κατατέθηκαν 51.750 δικόγραφα, εκδόθηκαν 89.790 Πιστοποιητικά και πραγματοποιήθηκαν 4.200 Συνεδριάσεις.

Θα πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους αρμόδιους ότι δεν πάει άλλο με αυτά τα δεδομένα και ότι το υπάρχον προσωπικό δεν έχει πλέον την δυνατότητα να ανταποκριθεί στο μεγάλο όγκο εργασίας. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει την υποχρέωση να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει άμεσα λύσεις στα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα της Γραμματείας των Δικαστικών Υπηρεσιών.

Για το λόγο αυτό ο Δ. Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την πραγματοποίηση δίωρων διακοπών διαμαρτυρίας, όλων των εργασιών της Γραμματείας (Ακροατήρια και Γραφεία) στα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια της Αθήνας, καθημερινά 09.00 ως 11.00 από 10-2-2020 μέχρι και 14-2-2020.

Ζητούμε :

  • Την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των Δικαστικών Υπαλλήλων.
  • Την μαγνητοφώνηση και απομαγνητοφώνηση των πρακτικών και των Ποινικών Δικαστηρίων.
  • Την ταχεία και πλήρη μηχανοργάνωση όλων των υπηρεσιών. Την διασύνδεση μεταξύ τους αλλά και με άλλους δημόσιους φορείς για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
  • Την ψηφιοποίηση των Αρχείων για την εξοικονόμηση χώρων αλλά και για την άμεση πρόσβαση σε Αποφάσεις παρελθόντων ετών.
  • Την συντήρηση των κτιρίων, ιδιαίτερα στην Σχολή Ευελπίδων και την εξεύρεση χώρων για ακροατήρια και γραφεία. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να σταματήσουν να διακόπτονται οι δίκες σε μακρινές ημερομηνίες λόγω έλλειψης αιθουσών ακροατηρίων αλλά και να συνωστίζεται μεγάλος αριθμός υπαλλήλων σε γραφεία λίγων τετραγωνικών μέτρων, δίπλα σε στοίβες δικογραφιών.
  • Την εξασφάλιση του απαραίτητου κονδυλίου για την κάλυψη των υπερωριών των Δικαστικών Υπαλλήλων και την έγκαιρη έκδοση των σχετικών αποφάσεων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Καλούμε τις Δικαστικές Ενώσεις και τους Δικηγορικούς Συλλόγους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις μας. Είναι κοινός μας στόχος η εύρυθμη λειτουργία των Δικαστικών Υπηρεσιών, η ταχύτερη και αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και οι αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στους χώρους απονομής της Δικαιοσύνης.

Θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των Δικαστικών Υπαλλήλων

Την Δευτέρα 10-2-2020, ώρα 09.30, στην κεντρική είσοδο της Ευελπίδων και

Την Τετάρτη 12-2-2020, ώρα 09.30, στην είσοδο του Εφετείου Αθηνών

Στην συνέχεια το Δ. Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας θα συνεδριάσει για να αποφασίσει σχετικά με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Πηγή: sdya.gr
Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23
Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.
send