logo-print

Δικαστικοί υπάλληλοι Αθηνών: Δίωρες διακοπές εργασιών από αύριο έως τις 18 Σεπτεμβρίου

15/09/2020

15/09/2020

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος Κατ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις που ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας για τις 16, 17 & 18 Σεπτεμβρίου 2020 ανακοίνωσε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΙΩΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ & ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ 16, 17, 18 Σεπτέμβρη 2020 9:00-11:00 π.μ.

….Συνεχίζουμε

Στις 11 Μαρτίου 2020 και πριν ακόμα ληφθούν τα έκτακτα μέτρα λόγω του κορωνοϊου, το Δ.Σ. της ΟΔΥΕ, με αίσθημα ευθύνης, αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων του Κλάδου, θέτοντας σε προτεραιότητα την υγεία όλων!

Σήμερα, έξι ολόκληρους μήνες από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, ο χώρος των Δικαστηρίων βρίσκεται, σε χειρότερη κατάσταση απ΄ ότι πριν την κρίση.

Με ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού της Δικαιοσύνης, είμαστε αναγκασμένοι να υποδεχτούμε την έναρξη του νέου δικαστικού έτους με κινητοποιήσεις, γιατί:

  • Δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν (με ευθύνη βέβαια και του ΑΣΕΠ), εδώ και ένα χρόνο, τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που ξεκίνησαν από το 2017, με αποτέλεσμα να μένουν ακόμα κενές περίπου 250 από τις περίπου 700 αρχικά προκηρυχθείσες θέσεις (Γραμματέων ΠΕ και ΔΕ και Πληροφορικής ΠΕ, ΤΕ)
  • Δεν έχουν καταφέρει να προχωρήσουν, ενώ τις ενέκριναν, ούτε τις διαδικασίες διορισμού για επιπλέον 172 θέσεις (Γραμματέων ΔΕ) από τους επιλαχόντες των ίδιων διαγωνισμών (προκήρυξη 8Κ/2017), ούτε καν για τις πολλαπλά δοκιμαζόμενες υπηρεσίες των ακριτικών νησιών (Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λήμνο, Ρόδο, Κάρπαθο) και της Θράκης.
  • Αδιαφορούν, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, για τα περίπου 2000 οργανικά κενά σε θέσεις Δικαστικών Υπαλλήλων εκ των οποίων τα 700 αφορούν κενά θέσεων Επιμελητών Δικαστηρίων (το 50% των οργανικών θέσεων Επιμελητών Δικαστηρίων!!!), ενώ ήδη ετοιμάζονται, κατά δήλωση του υπουργού, να νομοθετήσουν, σωστά μεν, για αύξηση των θέσεων Δικαστικών Λειτουργών, χωρίς να φροντίσουν δε, για αντίστοιχο διορισμό Δικαστικών Υπαλλήλων.
  • Αντίθετα απ΄ ότι «διαφημίζουν» επικοινωνιακά, οι νέες τεχνολογίες στην εξυπηρέτηση πολιτών και δικηγόρων, η ηχογράφηση και αποηχογράφηση στα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια και η βελτίωση στις υλικοτεχνικές και κτηριακές υποδομές, παραμένουν μόνο στα χαρτιά και αφορούν ορισμένες μόνο περιοχές της χώρας (Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονική, Χαλκίδα), χωρίς καμία ουσιαστική βελτίωση ή άμεση προοπτική επέκτασης στην πλειονότητα των δικαστηρίων της χώρας.
  • Δεν έχουν κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά στα χρόνια θεσμικά αιτήματα του Κλάδου, όπως η εισαγωγική και διαρκής επιμόρφωση των Δικαστικών Υπαλλήλων, η ψήφιση του νέου Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων, οι επιλογές Προϊσταμένων Τμημάτων.
  • Αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού στο χώρο των δικαστηρίων (παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας για λήψη μέτρων και την έμπρακτη οικονομική ενίσχυσή μας σε υλικά προστασίας), χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό, με ελλιπή-ανεπαρκή μέσα προστασίας, αφού οι ίδιες οι υποδομές δεν επιτρέπουν την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, εκθέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο εργαζομένους και πολίτες.
  • Έως και αυτή την ώρα μας αντιμετωπίζουν ως επαίτες, προσβάλλοντας την νοημοσύνη, την τιμή και την αξιοπρέπεια μας, όταν αποτιμούν τη συνολική ετήσια προσφορά ενός μέρους (και όχι του συνόλου) των Δικαστικών Υπαλλήλων, με έγκριση 10-12 ωρών σε υπερωρίες (ναι για όλο το χρόνο, δηλαδή περίπου μία ώρα ανά μήνα).

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΩΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Την Τετάρτη 16, την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, κατά τις ώρες 9:00-11:00 π.μ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΑΠΟ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2020 ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ, ΟΣΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ.

Για το Δ.Σ. του ΣΔΥΑ

Ο Πρόεδρος Σωτήρης Τριπολιτσιώτης

Η Γεν. Γραμματέας Πανωραία Τέγα

Πηγή: sdya.gr
Πολιτική Δικονομία ΙΙ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

Η τριτανακοπή στην κτηματολογική δίκη

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ & ΑΝΑΚΟΠΕΣ - ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ