Δικαστικοί υπάλληλοι: Διακοπή εργασίων αύριο από τις 9 έως τις 11 στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους σε υπαλλήλους που διώκονται πειθαρχικά για την τήρηση του ωραρίου των ακροατηρίων

13/03/2018

Δελτίο Τύπου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση δίωρης συμβολικής διακοπής διαμαρτυρίας, όλων των εργασιών στα γραφεία και στα ακροατήρια του πρωτοδικείου Αθηνών, την Τετάρτη 14-03-2018 από ώρα 9:00 έως 11:00, προκειμένου να εκφράσει:

Την συμπαράσταση του στους δυο συναδέλφους μας που υπηρετούν στο Πρωτοδικείου Αθηνών, οι οποίοι διώκονται πειθαρχικά για την τήρηση του ωραρίου των ακροατηρίων, αλλά και για εκκρεμότητες που οφείλονται στις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν τόσο στο συγκεκριμένο Δικαστήριο όσο και σε όλες τις άλλες Δικαστικές Υπηρεσίες της Αθήνας, κάτι που το Δ.Σ. του Συλλόγου μας επανειλημμένα έχει επισημάνει προς όλους τους αρμόδιους.

Καλούμε όλους τους παράγοντες της Δικαιοσύνης να σεβαστούν το ωράριο λειτουργίας των ακροατηρίων και να μην προβαίνουν σε ενέργειες πίεσης προς τους Γραμματείς για την μη τήρησή του.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, δηλώνει κατηγορηματικά και προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα προασπίσει με κάθε τρόπο το ωράριο λειτουργίας των ακροατηρίων και θα αποτρέψει τις όποιες σκέψεις ορισμένων για επαναφορά στις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες του παρελθόντος, τότε που τα Δικαστήρια συνεδρίαζαν μέχρι αργά την νύχτα…

Θα αγωνιστούμε δε για την προστασία των συναδέλφων μας που λόγω του μεγάλου όγκου εργασίας  που τους έχει “επιβληθεί”, υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία τους αλλά και για άσκηση πειθαρχικών διώξεων λόγω λαθών.

Πηγή: sdya.gr

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

send