ΔΣΑ: Αιτήσεις συμμετοχής στο σεμινάριο “EU Litigation for Lawyers” (Litigating European Union Law)

8 Δικηγόροι Αθηνών έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διήμερο σεμινάριο που διεξάγεται στο Trier της Γερμανίας και στο Λουξεμβούργο

04/01/2019

08/01/2019

Το  Ίδρυμα Ευρωπαίων Δικηγόρων (European Lawyers Foundation), σε συνεργασία με την Ακαδημία Ευρωπαϊκού Δικαίου (ERA- Academy of European Law) και τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Δικηγορικούς Συλλόγους της Aθήνας, Ισπανίας, Πολωνίας, Ιρλανδίας και Φινλανδίας, διοργανώνει σειρά σεμιναρίων ξεκινώντας με το διήμερο σεμινάριο με θέμα «Litigating European Union Law» (3-4 Απριλίου 2019).

Το σεμινάριο θα εστιάσει στο ενωσιακό δίκαιο και ιδίως στις διαδικασίες ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ - CJEU) και θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να εφαρμόσουν εμπράκτως τις γνώσεις τους στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικαιοδοτικού μηχανισμού. Το εν λόγω πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (European Union’s Justice Programme 2014-2020)  και συμμετέχει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Aθηνών.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο Trier της Γερμανίας και στο Λουξεμβούργο και διεξάγεται στην αγγλική γλώσσα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με παρουσίαση υπόθεσης ενώπιον του δικαστηρίου και παρακολούθηση ακροαματικής διαδικασίας.

Δικαίωμα συμμετοχής στο σεμινάριο που θα διεξαχθεί το διήμερο 3-4 Απριλίου 2019 θα έχουν 8 Δικηγόροι Αθηνών.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων  είναι μέχρι 4 Φεβρουαρίου 2019.

Προϋποθέσεις συμμετοχής είναι:
(α) η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας (επιπέδου C2),
(β) η εξοικείωση με τα θέματα ευρωπαϊκού δικαίου (που αποδεικνύεται από σχετικούς τίτλους σπουδών, επαγγελματική εμπειρία/απασχόληση στα αντικείμενα αυτά, παρακολούθηση ειδικών σεμιναρίων).
(γ) η καταβολή του δικαιώματος συμμετοχής, που για το συγκεκριμένο σεμινάριο της 3-4 Απριλίου  ανέρχεται στο ποσό των  240 ευρώ για τους συμμετέχοντες Δικηγόρους Αθηνών.

Διευκρινίζεται ότι για τους συμμετέχοντες καλύπτονται από το Πρόγραμμα τα ακόλουθα έξοδα:

Τα έξοδα μεταφοράς έως του ποσού των 350 ευρώ (ήτοι για κόστος αεροπορικών εισιτηρίων, εισιτήρια τρένου κλπ. καλύπτεται ποσό έως 350 ευρώ).

H Ακαδημία Ευρωπαϊκού Δικαίου (ERA- Academy of European Law) καλύπτει  τη διαμονή για 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο επιλογής των διοργανωτών. Επίσης  1 δείπνο, 2 γεύματα, αναψυκτικά  που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια  του σεμιναρίου προσφέρονται από την ΕRA.

Παράλληλα, προσφέρεται στους συμμετέχοντες από την Ακαδημία Ευρωπαϊκού Δικαίου (ERA- Academy of European Law) υποστηρικτικό υλικό, σχετικό με το αντικείμενο του σεμιναρίου.

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου καθώς και οι όροι και προϋποθέσεις για τη συμμετοχή από την Ακαδημία Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει με δημόσια κλήρωση μεταξύ όσων υποβάλλουν αίτηση και πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, ο ακριβής χρόνος της οποίας θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του ΔΣΑ www.dsa.gr, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων. 

Η συμμετοχή ενδιαφερομένου σ΄ ένα από τα συγκεκριμένα σεμινάρια του Προγράμματος αποκλείει τη συμμετοχή του στα υπόλοιπα.

Κατόπιν αυτών, καλούνται όσοι δικηγόροι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο προαναφερόμενο σεμινάριο να αποστείλουν ηλεκτρονικά (με σκαναρισμένα τα σχετικά έγγραφα),  μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2019 αίτηση συμμετοχής τους, συνοδευόμενη από σύντομο βιογραφικό σημείωμα, αποδεικτικά της γνώσης της αγγλικής γλώσσας και της εξοικείωσής τους με το αντικείμενο (σύμφωνα με τ’ αναφερόμενα παραπάνω) καθώς και δήλωση ανάληψης της υποχρέωσης για καταβολή του ποσού των 240 ευρώ, προς τον ΔΣΑ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση dsarel@ath.forthnet.gr

Για τις λεπτομέρειες διεξαγωγής της κλήρωσης και για οποιοδήποτε άλλο τυχόν θέμα ανακύψει θα εκδοθούν σχετικές ανακοινώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ.: 210-3398206.

Δείτε τα σχετικά έγγραφα στο dsa.gr

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

send