ΔΣΑ: Επιβεβλημένη η αυτοδίκαιη παράταση των αδειών διαμονής νομίμως διαμενόντων αλλοδαπών

Αναφορές για ορισμό ραντεβού σε χρόνο που μπορεί να υπερβαίνει και τον ένα μήνα μετά την λήξη ισχύος της άδειας διαμονής

05/02/2018

05/02/2018

Δείτε σχετικά: Αυτοδίκαιη παράταση ισχύος αδειών διαμονής πολιτών τρίτων χωρών

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

2.2.2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δ.Σ.Α. έχει γίνει αποδέκτης αναφορών και υπομνημάτων από συναδέλφους σχετικά με τον ορισμό ραντεβού προς ανανέωση αδειών διαμονής από τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, σε εξαιρετικά μακρό χρόνο, που μπορεί να υπερβαίνει και τον ένα μήνα μετά την λήξη ισχύος της άδειας διαμονής.

Είναι προφανές ότι η πρακτική αυτή δεν συνάδει με τον ισχύοντα Κώδικα Μετανάστευσης και προκαλεί πλείστα προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις και τις συναλλαγές των νομίμως διαμενόντων αλλοδαπών, οι οποίοι εν αναμονή της ανανέωσης των αδειών διαμονής τους, στερούνται ισχυρού τίτλου διαμονής, έστω και προσωρινού.

Για τον λόγο αυτόν ο ΔΣΑ, αφουγκραζόμενος τα εύλογα αιτήματα των συναδέλφων και την δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών τρίτων χωρών, προτείνει την άμεση έκδοση εγκυκλίου για την αυτοδίκαιη παράταση των εν ισχύ αδειών διαμονής, οι οποίες λήγουν από την 1.11.2017 έως τις 30.4.2018, για εύλογο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία λήξης τους, χωρίς την ανάγκη έκδοσης σχετικής διαπιστωτικής πράξης, μέχρις ότου αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

Πρόκειται για λύση ανάλογη με εκείνη που είχε δοθεί με την εγκύκλιο 1/14.1.2014 του Υπουργείου Εσωτερικών, όταν ξεκίνησε η λειτουργία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ως υπηρεσιών μιας στάσης.

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

send