ΔΣΑ: Εξασφάλιση της πρόσβασης των δικηγόρων στο Ειδικό Ληξιαρχείο

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΔΣΑ έπειτα από αναφορές ότι εμποδίζεται η πρόσβαση των δικηγόρων μετά τις 12 και την Παρασκευή

05/03/2018

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημοτικής και Αστικής κατάστασης του Υπουργείου Εσωτερικών και την Προϊσταμένη του Ειδικού Ληξιαρχείου, με κοινοποίηση στον Υπουργό Εσωτερικών και τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, απέστειλε ο Πρόεδρος του ΔΣΑ με αφορμή αναφορές συναδέλφων ότι η εν λόγω υπηρεσία παραβιάζει συστηματικά το άρθρο 34 ν. 4194/2013, εμποδίζοντας την πρόσβαση των δικηγόρων πέραν της 12.00 και την Παρασκευή, καθώς και ότι εξυπηρετεί ημερησίως αποκλειστικά 60 άτομα.

Με την επιστολή του Πρόεδρος του ΔΣΑ καλεί τους υπηρεσιακούς παράγοντες να τηρήσουν τον νόμο και να εξασφαλίσουν την πρόσβαση των δικηγόρων στην υπηρεσία όλες τις εργάσιμες ημέρες καθ’ όλο το εργάσιμο ωράριο, χωρίς περιορισμούς.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ προειδοποίησε τους αποδέκτες της επιστολής ότι σε περίπτωση άρνησης συμμόρφωσης τους επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια προς προάσπιση των συναδέλφων.

Πηγή: dsa.gr

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

send