Χρήσιμο εγχειρίδιο με ερωτήσεις και απαντήσεις για τελωνειακά θέματα (ΑΑΔΕ)

Συνοπτικές και κατανοητές απαντήσεις για τα σημαντικότερα θέματα αρμοδιότητας των Τελωνειακών υπηρεσιών

11/12/2017

12/12/2017

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την παροχή ορθής και έγκαιρης ενημέρωσης στους ενδιαφερόμενους πολίτες και οικονομικούς φορείς, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχώρησε στην έκδοση του Εγχειριδίου Συνηθέστερων Ερωτημάτων που υποβάλλονται από τους πολίτες και των αντίστοιχων απαντήσεων σε τελωνειακά θέματα.

Το εγχειρίδιο αποσκοπεί στη συγκέντρωση και καταγραφή, με συνοπτικό και κατανοητό τρόπο, των σημαντικότερων θεμάτων αρμοδιότητας των Τελωνειακών υπηρεσιών, με στόχο την συντονισμένη και ακριβή παρουσίαση των τελωνειακών πρακτικών στο σύνολό τους.

Η καταγραφή του περιεχομένου των συνηθέστερων ερωτημάτων και των αντίστοιχων απαντήσεων αυτών έγινε με επιμέλεια των αρμόδιων υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (Γ.Δ.Τ. & Ε.Φ.Κ.).

Διαβάστε επίσης: Τι ισχύει για τα τέλη εκτελωνισμού ταχυδρομικών αντικειμένων προέλευσης εξωτερικού (από χώρες εκτός ΕΕ)

Το εγχειρίδιο περιλαμβάνει απαντήσεις σε 257 ερωτήματα, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων ζητήματα σχετικά με το δασμολόγιο, ταξιδιώτες, ιδιωτικά πολοία αναψυχής, ειδικούς φόρους κατανάλωσης, το τέλος ταξινόμησης, τις ελέυθερες ζώνες, τη διαμετακόμιση εμπορευμάτων και τις εισαγωγές-εξαγωγές.

Δείτε αναλυτικά το εγχειρίδιο εδώ.

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.