Η Δικονομία του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Σχέδιο Νόμου)

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τη Δικονομία του Ελεγκτικού Συνεδρίου

16/07/2018

16/07/2018

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε ε νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπό τον τίτλο: «Η Δικονομία του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Το σχέδιο νόμου χωρίζεται σε δύο τίτλους και περιλαμβάνει συνολικά 56 κεφάλαια και 344 άρθρα.

Με τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στον πρώτο Τίτλο κωδικοποιούνται σε ενιαίο κείμενο, τροποποιούνται και συμπληρώνονται οι ρυθμίσεις που ισχύουν για την εκδίκαδη των διαφορών που υπάγονται στη δικαιοδοσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στο δεύτερο Τίτλο περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν στην εφαρμογή των ρυθμίσεων της Δικονομίας στις προσφυγές του προσυμβατικού ελέγχου, στην εναρμόνιση των σχετικών ρυθμίσεων, ενώ περιλαμβάνει και μεταβατικές διατάξεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στον Τίτλο Ι αρχίζουν να ισχύουν από το επόμενο δικαστικό έτος του έτους έναρξης της ισχύος του. Το ίδιο ισχύει και για τις ρυθμίσεις που αφορούν στις προσφυγές του προσυμβατικού ελέγχου.

Στη διαβούλευση, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 25 Ιουλίου και ώρα 14.00, μπορείτε να συμμετέχετε εδώ.

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.