Η κυρία Ευαγγελία Βαγενά νέα Διευθύντρια στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας

11/06/2019

12/06/2019

Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 345/7.6.2019 διορίσθηκε ως Διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας με τριετή θητεία η κα Ευαγγελία Βαγενά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΙ, η κυρία Βαγενά επιλέχθηκε από τριμελή επιτροπή μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (ΦΕΚ (τεύχος ΑΣΕΠ) 1/15.1.2019) μεταξύ άλλων συνυποψηφίων, είναι διδάκτωρ νομικής, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει εργασθεί, εκτός άλλων, ως νομική σύμβουλος στον ΟΠΙ επί δεκατρία (13) έτη.

Για τη θέση Διευθυντή/τριας του ΟΠΙ δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, παρά το γεγονός ότι το ΠΔ 311/1994 όπως ισχύει, που διέπει τη σύσταση και λειτουργία του ΟΠΙ δεν προβλέπει αντίστοιχη διαδικασία.

Για την αξιολόγηση των υποψηφίων συστήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τους α) Διονυσία Καλλινίκου, ομότιμη καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, β) Σύλβια Σταυρίδου, Επίκουρη καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΔΠΘ, και γ) Αλέξανδρο Κολιοθωμά, L.L.M., δικηγόρο, μέλος του ΔΣΑ.

Οι φάκελοι όλων των υποψηφίων, μαζί με τεκμηριωμένη εισήγηση της Επιτροπής, με πλήρη και ειδική αιτιολόγηση βάσει των επιστημονικών προσόντων, της επαγγελματικής εμπειρίας και της συνέντευξης εκάστου υποψηφίου, υποβλήθηκαν στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να προβεί στην τελική επιλογή και τον διορισμό του/της Διευθυντή/-ριας.

Πηγή: opi.gr

Σύνδεση στο Lawspot

Enter your e-mail address or username.
Enter the password that accompanies your e-mail.
Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
logo

Δεν έχετε λογαριασμό;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Lawspot ανεξαρτήτως ιδιότητας, ως δικηγόρος, συμβολαιογράφος ή και απλός χρήστης, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ.

Αν είστε δικηγόρος, με την εγγραφή σας στο Lawspot.gr κερδίζετε σημαντικά οφέλη. Δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ.