logo-print

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της Ένωσης Σηματούχων Εταιρειών στη Θεσσαλονίκη

12/12/2018

12/12/2018

Δίκαιο σημάτων Ερμηνεία Ν. 4679/2020 περί σημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένωση Σηματούχων Εταιρειών

Την 1η Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη και  με μεγάλη επιτυχία, το 2ο Συνέδριο της Ένωσης Σηματούχων Εταιρειών [www.esimet.gr], που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του: Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας [ΟΒΙ], EUINIP – European Institute of Industrial and Intellectual Property – ATHENA – , Ordine-Brevveti Milano – Italia, Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας αλλά και υπό την αιγίδα του ΕΒΕΘ. 

Στο συνέδριο μας, 145 σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 22 εκλεκτούς ομιλητές απο τον κόσμο της ακαδημαϊκής και νομικής κοινότητας, των διωκτικών αρχών κλπ οι οποίοι πραγματοποίησαν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες σχετικά με τρέχοντα ζητήματα της Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στο Διαδίκτυο και το Ηλεκτρονικό εμπόριο.

Όλα αυτά συνηγορούν στο γεγονός ότι η συμβολή του συνεδρίου αυτού στην ποιοτική αναβάθμιση της Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας αλλά και εκπαίδευσης στη χώρα μας είναι σημαντική.

Η έντονη και ελπιδοφόρος παρουσία των ομιλητών μας και των σύνεδρων, έστειλε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Πνευματική και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Ελλάδα αναπτύσσεται, εξελίσσεται και υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την επιστήμη της Πνευματικής και Βιομηχανικής και αυτό διαπιστώνεται από την μαζική παρουσία πολλών νομικών, διαμεσολαβητών κλπ από κάθε γωνιά της Μακεδονίας. για τον λόγο αυτό η ΕΣΗΜΕΤ θα βρίσκεται και στην Θεσσαλονίκη εντός των επόμενων ημερών.

Στο συνέδριο, παρουσιάστηκαν τα προγράμματα της ΕΣΗΜΕΤ όπως:

IP TRUST MARK- παρουσίασης του νέου λογοτύπου του IP TRUST MARK το οποίο είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ειδικής σήμανσης αξιοπιστίας για της Διανοητική Ιδιοκτησίας, το οποίο έχει αναπτύξει η ΕΣΗΜΕΤ και το EUINIP και δημιουργήθηκε από την ανάγκη τόσο για καλλιέργεια της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις αγορές, όσο και για διάκριση και πιστοποίηση των φυσικών και ηλεκτρονικών καταστημάτων που λειτουργούν με διαφανείς διαδικασίες, σε συμμόρφωση με την νομοθεσία και σέβονται τον καταναλωτή και την αγορά. To σήμα αυτό δίνεται και για υπηρεσίες και μπορεί να δοθεί και για ειδική τοποθέτηση επί των εμπορευμάτων. Το IP TRUST MARK μπορεί να δοθεί αποκλειστικά και μόνο από την ΕΣΗΜΕΤ και το EUINIP [δύναται η εισδοχή και άλλων φορέων σε περίπτωση κοινής συνεργασίας] και η δεύτερη χρήση του είναι πως μπορεί να μπει και στα ενδύματα κοκ καθότι μπορεί μία σηματούχος εταιρεία να ανιχνεύσει αμέσως αν το προϊόν είναι αυθεντικό ή όχι αφού στο εσωτερικό του φέρει ειδικό εσωτερικό κώδικα που έχουμε δημιουργήσει.

IP ACTIVITIES FOR KIDS. Ο σεβασμός στην Πνευματική και Βιομηχανική Ιδιοκτησία πρέπει να ξεκινά από τις μικρές ηλικίες. Με αυτό το σκεπτικό, η ΕΣΗΜΕΤ συνεχίζει τις προσπάθειες της για ενημέρωση των νέων στην Ελλάδα.

IT'S ALL ABOUT IP & BUSINESS. Το πρώτο περιοδικό στην Ελλάδα Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Σκοπός του είναι η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των όσων διαδραματίζονται στο Εξωτερικό σχετικά με τον τομέα της Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, νέα εταιρειών κοκ.

EUINIP –European Institute of Industrial and Intellectual Property. – Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Η Ελλάδα αποκτά επιτέλους το δικό της Ινστιτούτο εκπαίδευσης με σκοπό την εξειδίκευση και πιστοποίηση 127 επαγγελμάτων που άπτονται της Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Η προάσπιση της Διανοητικής Ιδιοκτησίας είναι σημαντική και οι άνθρωποι που καλούνται να την υπερασπιστούν πρέπει να έχουν τα κατάλληλα εφόδια προκειμένου να το πράξουν. Σε αποκλειστική συνεργασία με άλλα Ινστιτούτα του Εξωτερικού και καθηγητές Ελληνικών και Ξένων Πανεπιστημίων, η Ελλάδα αποκτά το δικό της κέντρο και συγκαταλέγεται πλέον στις χώρες που μπορούν να πιστοποιήσουν Τεχνικούς και Ειδικούς Συμβούλους Πνευματικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Ινστιτούτο λειτουργεί και η χρόνο-σήμανση έργων. Μια υπηρεσία που θα διευκολύνει τος δημιουργούς στην τεκμηρίωση της αρχαιότητας του έργου τους.

Η παρουσία της κυρίας  Υφυπουργού Αικατερίνης Παπακώστα - Σιδηροπούλου για δεύτερη φορά αλλά και η παρουσία της Ευρωβουλευτού κ. Εύας Καϊλή για πρώτη φορά στο συνέδριό μας,  μας δίνει ώθηση να προχωρήσουμε το έργο μας και χαιρόμαστε που η ΕΣΗΜΕΤ μόλις σε μέσα 2 χρόνια όχι μόνο έχει καταφέρει να καλύπτει γεωγραφικά 8 συνολικά χώρες αλλά θα αναλάβει σημαντικό ρόλο.

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Οικογενειακό Δίκαιο - Τρίτη έκδοση

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send